Blauw-Wit versterkt topkorfbal programma

Ben jij jong, ambitieus, houd je van korfbal en wil je het beste uit jezelf halen? Dan is Blauw-Wit ‘the place to be’!

Samen met Topsport Amsterdam en het KNKV gaat Blauw-Wit zich ontwikkelen tot een professionele topsportvereniging. De professionalisering wordt als eerste gerealiseerd op technisch vlak. Een vernieuwde coaching staf gaat aan de slag met een versterkt programma.

Toptrainers geven elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag trainingen op hoog niveau. Met het eerste team in de Korfbal league, het tweede in de Reserve Korfbal league en het derde in de Reserve Korfbal League 2 biedt Blauw-Wit de optimale ontwikkelingsroute voor ieder talent.

Er komt een innovatief en integraal technisch beleid onder leiding van een full time opererend technisch manager. De professionaliseringsslag stopt niet bij technische zaken. Er komt ook een professionele verenigingsmanager om de algemene organisatie te versterken.

Blauw-Wit heeft een eigen accommodatie en gebruikt voor specialismetrainingen de topsportaccommodatie Ookmeer en de experts van Topsport Amsterdam. Amsterdam heeft het breedste onderwijsaanbod van Nederland. Spelen in de Blauw-Wit selectie betekent grote kans op woonruimte speciaal voor Amsterdamse topsporters.

Voor toppers uit de onder 19 categorie is spelen in Blauw-Wit 3 in de Reserve Korfbal League 2 superieur aan uitkomen in de Hoofdklasse A-jeugd.

Zoals in het onderwijs geldt dat de kwaliteit van de docent veel belangrijker is dan het type onderwijs geldt dat ook in het korfbal.

Blauw-Wit levert het volgende human capital:

Hoofdcoaches

  • Barry Schep: oud international, bondscoach U17 en oud-coach Blauw-Wit en Dalto
  • Mark van der Laan: clubman pur sang met rijke spelerservaring, strateeg en al vijf jaar betrokken bij het vlaggenschip.

Coach tweede team

  • Momo Stavenuiter: oud international, man van 1000 Korfbal League-goals, ALO-geschoold.

Coach talenteam (derde)

  • Kees Rodenburg, oud-coach Dalto, DVO, Groen Geel, ruimte voor talentvolle coach met doel eindverantwoordelijke worden.

Mastercoach:

  • Rini van der Laan, oud coach Blauw-Wit en beste speelster van twintigste eeuw

Technisch manager:

  • Kees Rodenburg, oud technisch directeur KNKV en landelijk expert talentontwikkeling.

Voel je welkom bij Blauw-Wit!

Blauw-Wit is een open vereniging waarin iedereen welkom is. Ook de breedtesport krijgt alle aandacht en heeft professionele ondersteuning van de coaches via topspeler en ALO-opgeleide Thomas Perotti.

Maar dit stukje is vooral gericht op de jonge ambitieuze korfballer die een droom heeft in de Korfbal League te schitteren. Ambitie, inzet en plezier in korfbal zijn nog belangrijker dan talent. Herken je dit en woon jij  binnen dertig minuten reisafstand en/of kom jij in Amsterdam studeren? Neem dan contact met ons op en kom vrijblijvend mee trainen op de dinsdag of donderdagavond.  

Ben jij de talentvolle coach voor ons talenteam?

Het derde seniorenteam van Blauw-Wit wordt ontwikkeld tot talentteam. Op dit moment is het een mix van talent en ervaren Leaguespelers zoals Casper Boom en Manon Wiegerink. Blauw-Wit 3 is het hoogst spelende derde team van Nederland. Het speelt Reserve Ereklasse en Reserve Korfbal league 2 en vormt de ideale springplank voor talenten tussen de 17 en 22 om de Korfbal League selectie te bereiken.

Het is ook een prachtig team om als coach ervaring op te doen met topkorfbal. Als coach van Blauw-Wit 3 krijg je een opleiding op de werkvloer van onze technisch manager en topopleider Kees Rodenburg en kun je reflecteren met mastercoach Rini van der Laan. Je werkt toe naar een zelfstandig coachschap in het topkorfbal. Heb je die ervaring al? Dan kun je natuurlijk direct als hoofdcoach van dit talentteam aan de slag.

We zoeken een ambitieuze man of vrouw die  ervaring heeft met topkorfbal en door werk of opleiding didactisch en pedagogisch geschoold is. KNKV-opleidingen hoeft niet, maar KT4 is een pre. Deze opleiding kan ook ‘on the job’ gevolgd worden, gefaciliteerd door Blauw-Wit.  Gezien de samenstelling van de staf gaat bij gelijke geschiktheid de voorkeur uit naar een vrouwelijke kandidaat.

Toon je ambitie en neem contact op met Blauw-Wit. Je bent van harte welkom bij een warme en sociale, maar zeer competitieve club.