Special Olympics

Het g-team heeft dit jaar op 8, 9 en 10 juni meegedaan aan de Special Olympics in de Achterhoek. De Special Olympics worden 1 keer in de 2 jaar georganiseerd. Ruim 2000 sporters en begeleiders zijn hierbij aanwezig. Er worden veel verschillende sporten beoefend, zoals: voetbal, turnen, zwemmen, paardrijden, bocca en gelukkig ook korfbal!

Vrijdag 8 juni zijn we met 8 spelers vertrokken: Ramon, Liam, Robbert, Erwin, Charles, Michel, Nikki en Marinka. En als begeleiders gingen Nancy, Sylvia, Jessica, Sander en Jose mee naar een vakantiepark waar wij gingen overnachten tijdens dit weekend. Helaas was het Olympische dorp zelf al binnen 1 dag volgeboekt. ’s Avonds werden we verwacht in het stadion van de Graafschap voor de opening van dit geweldige evenement. Op de tribune waren wat ouders aanwezig en ook onze voorzitter met zijn kinderen. Super dat ze voor deze opening heen en weer zijn gereden. Het geheel werd aan elkaar gepraat door Erben Wennemars en Erik Hulzebosch. Het olympische vuur werd ontstoken door Lonneke Sloetjes. Als afsluiting van dit feest trad Gerard Joling op. Wat een feest!!!

Zaterdag en zondag waren de wedstrijddagen. Het mooie weer en een prima organisatie van de korfbalvereniging Olympia 22 in Borculo zorgden voor veel gezelligheid en plezier. Van te voren had 1 van onze deelnemers bedacht dat we de 1e dag maar iets minder goed moesten spelen, zodat we dag 2 in een wat makkelijkere poule zouden spelen, maar in de praktijk deed iedereen zijn uiterste best, de kanjers. Zondag bleek dat we een mooie 4e plaats hebben bereikt, onze deelnemers waren heel erg blij met hun medaille.

Tijdens de 2 dagen werden we door de organisatie voorzien van de lunch. Nancy en Sylvia hebben heerlijk voor ons gekookt en voor het ontbijt gezorgd. Zaterdagmiddag na terugkomst op het park hebben de meeste nog lekker gezwommen in de vijver voor onze huisjes. ’s Avonds werd er gezellig gekletst, muziek geluisterd, gekleurd en tv gekeken. Wat een leuke groep mensen bij elkaar, ook een paar supporters(ouders, vrienden) schoven gezellig aan.

Wij hebben enorm genoten van dit weekend en hopen in 2020 weer mee te kunnen doen. De Special Olympics vinden dan plaats in Den Haag.