Jeugdsportfonds

Is er thuis te weinig geld om je kind te laten sporten bij AKC Blauw-Wit? Het Jeugdfonds Sport Amsterdam helpt!

Het Jeugdfonds Sport Amsterdam betaalt de contributie en eventueel de benodigde attributen. Gezinnen komen hiervoor in aanmerking als ze een inkomen op minimumniveau hebben. Ze hebben bijvoorbeeld een uitkering, zijn ZZP’er met niet genoeg inkomsten of hebben hoge lasten. Als je in aanmerking denkt te komen kun je contact opnemen met een intermediair en een aanvraag doen.

Hoe werkt het?

Een aanvraag kan ingevuld worden door een intermediair. Dat is een ouder- en kindadviseur, een (gym)docent, maatschappelijk werker, jeugdzorgmedewerker. Hij of zij kent de spelregels en weet of je kind in aanmerking komt. Wil je een aanvraag indienen? Vul dan alvast deze ouderkaart in en neem die mee naar de afspraak met de intermediair.

Na een goedkeuring van de aanvraag bij het Jeugdfonds Sport, wordt de bijdrage rechtstreeks aan de sportclub of vereniging betaald. Je ontvangt eventueel ook een waardebon voor sportattributen, die ingeleverd kan worden bij een winkel in de buurt of bij Blauw-Wit zelf. De intermediair kan daar meer over vertellen.

Meer weten over de werkwijze van het Jeugdfonds Sport Amsterdam? Lees hier verder.

Folder-ouders_Jeugdfonds-Sport-Amsterdam