Aangepast Coronaprotocol

Naar aanleiding van de verscherpte maatregelen hebben wij ons Coronaprotocol aangepast op basis van de nieuwe richtlijnen van het KNKV.

De belangrijkste wijzigingen zijn als volgt:

Na 17.00 uur mogen, uitgezonderd de (reserve) Korfbal League, sporters niet meer actief zijn in binnen- en buitensportlocaties.

1,5 meter

houd 1,5 meter afstand van elkaar:
– iedereen van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand tot volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar;
– kinderen tot en met 12 jaar hoeven tot elkaar en tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden;
– jongeren van 13 tot en met 17 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot elkaar;
– in ruimten waar een coronatoegangsbewijs (CTB) verplicht is, is het dragen van een mondkapje verplicht wanneer men zich gaat verplaatsen.

Kantine

De horecavoorziening kan open tussen 06.00 en 17.00 uur. Voor het toegang krijgen tot sportkantines is vanaf 18 jaar een CTB nodig.

Geen CTB voor mensen die functioneel aanwezig zijn

Vrijwilligers en mensen die functioneel aanwezig moeten zijn hoeven geen CTB te tonen voor het uitoefenen van hun taak. Denk hierbij aan trainers, coaches, scheidsrechters, onderhoudsmedewerkers en alle overige vrijwilligers. Voor het betreden van de horecaruimte/kantine dient wel een CTB getoond te worden.

Een ouder/begeleider van een sporter met beperking hoeft geen CTB te tonen.

Rijouders die jonge sporters vervoeren naar een wedstrijd van een uitspelend team of omdat de betrokken sportaccommodatie ver weg is gelegen van hun woonplaats (bijv. bij schaatsaccommodaties) zijn in dat geval functioneel aanwezig; zij hoeven in dat geval geen CTB te tonen en mogen langs de lijn of op de tribune plaatsnemen en/of (na vertoon van CTB) ook in de sportkantine.

In het algemeen geldt: de grenzen van de verkregen ruimte moeten niet opgezocht worden maar gezond verstand blijft belangrijk!