After Match Interview Randell van der Steen

Randell, wat vond je van de wedstrijd?

Ik denk dat we echt een hele goede pot tegen PKC hebben gespeeld, van te voren weet je dat het een hele lastige pot gaat worden. Ik denk dat we het met name zo goed hebben gedaan omdat we ons allemaal aan onze afspraken hebben gehouden. Daardoor hebben we denk ik verdedigend echt een goede pot neergezet, en in de tweede helft is het gewoon zonde dat je zo weinig goals maakt. Ik geloof dat we er tien of elf met de rust hadden. En uiteindelijk scoor je er maar vijf in de tweede helft, en dat is natuurlijk veels te weinig, en dan win je niet tegen zo’n ploeg als hun.

Net voor de rust scoor je twee goals achter elkaar, met wat voor gevoel ga je dan de rust in?

Je bent sowieso blij dat je zo’n marge hebt bij rust, het is natuurlijk mooi meegenomen tegen PKC. Je zit met een hele positieve vibe op dat moment in de rust van hé we hebben het in de eerste helft goed gedaan. Tegelijkertijd heb je ook in je achterhoofd dat we scherp moeten blijven want je weet dat zij in de tweede helft ook vol gas erin gaan, dus moet je je daar ook alvast voor wapenen. Niet te enthousiast zijn, wel met je voeten op de grond blijven en in de tweede helft hetzelfde proberen te doen.

Mooie duels met Richard Kunst onder de paal, hoe heb je hem onder de duim weten te houden? In verdedigend opzicht.

Achter verdedigen, je probeert ze ook een beetje schoten te laten nemen waarvan je hoopt dat ze hem zonder vang nemen. Uiteindelijk probeer je een beetje te draaien vlak onder de paalzone in de hoop dat de bal een beetje jouw kant op ketst, want die stuiterballen moet je maar proberen te pakken. En voorderest gewoon lekker rammen man.

Hoe kijk je naar volgende week met dit verlies in het achterhoofd?

Ik weet niet tegen wie we volgende week spelen. Je bent nu even aan het balen, we gaan de wedstrijd even terugkijken naar de dingen die beter kunnen.

Jullie analyseren de wedstrijden na afloop?

Ja, over het algemeen wel. Het is natuurlijk ook je eigen verantwoordelijkheid. We krijgen punten vanuit de coaches en je bent ook zelf nieuwsgierig om te kijken naar de dingen die goed gingen en en welke beter. Dat neem je dan mee naar volgende week, en volgende week is er een nieuw strijdplan. Nieuwe tegenstander is een nieuw strijdplan.

Interview door Jarno de Jongh