AKC Blauw-Wit B1 -OVVO B2 verslag

Vandaag was de wedstrijd blauw-wit b1-ovvo b2. Vorige week hebben ze elkaar ook ontmoet en dat was een 6-6 gelijkspel, maar vandaag was de return in de eigen sporthal.

In de aanval stonden: Merel,Anouk,Mario en Mike en in de verdediging: Joske,Sanne,Shaïf,Giovanny

Op de bank zaten 2 uit de C: Guilene en Mohammed.

Er moest gewonnen worden vandaag om mee te blijven doen bovenin en dat eiste trainer Danny van zijn team. Na wat kansen van beide ploegen was het in de 6e minuut raak. OVVO veroverde bal en speelde wat rond en na een doorloopbal was het 0-1 voor de ploeg uit Maarssen. Blauw-Wit ging gewoon door. Na wat kansjes van de thuisploeg was het na 8 minuten spelen 1-1. Er werd een overtreding gemaakt en de scheidsrechter gaf een strafbal die benut werd door Mario. Na dat doelpunt gingen ze van speelhelft wisselen. De verdediging schepte de bal en gooide die naar het aanvalsvak toe. Na 9 minuten was het wederom een overtreding op een speler van Blauw-Wit en werd het een strafworp die benut werd door Shaïf de stand was nu 2-1 in het voordeel van de Amsterdammers. Na wat rond spelen van de bal was de bal weer in het aanvalsvak die begon met rondspelen. Giovanny stond in de aangeef en bediende Sanne een doorloopbal die de kans benut en het was 3-1. Het publiek vermaakte zich erg goed. Halverwege de 1ste helft maakte Sanne een overtreding op een speler van OVVO die een vrije bal kreeg, maar de vrije bal ging er niet in. OVVO behield de bal in de aanval en de bal ging rond, totdat Giovanny een overtreding maakte en de scheidsrechter een strafworp toegaf. Die werd benut door OVVO en de stand was 3-2. Na wat kansjes van beide kanten werd het toch 4-2 voor de Amsterdammers. De bal was in de handen van Mike en zag Anouk vrij staan en die schoot de bal erin. Een minuut later was de verdediging niet bij de les het leek erop of ze nog aan het juichen waren van de 4-2 maar na een misverstand werd het in de 19e min 4-3. Blauw-Wit gaf niet op het was erg spannend maar 5 min. voor de thee had Shaïf de bal en zag Joske vrij staan en Shaïf gaf haar de bal en Joske benut die kans met een schot die er eerst niet in leek te gaan, maar alsnog door de mand viel: 5-3. In de laatste minuten van de 1ste helft werd er niet meer gescoord, zodat beide teams de kleedkamers opzochten met een 5-3 ruststand.

Na de rust ging het gewoon door met doelpunten. OVVO verspeelde hun aanval en Mario kreeg de kans op 6-3 maar zijn doorloopbal ging er niet in, maar een oplettende Anouk maakte hem alsnog dus toch de 6-3. Ook in de 2e helft waren er kansen van beide kanten. Een afstandschot van OVVO ging erin en maakte het verschil weer kleiner: 6-4. Die geloofde er nog in om de wedstrijd naar hun kant te halen. Blauw-Wit kwam moeilijk tot een goede aanval en dat resulteerde in een tegengoal aan de andere kant wat de 6-5 op het scorebord. Blauw-Wit liet de kopjes niet hangen en gingen door. in de 9e min werd een doelpunt van Blauw-Wit afgekeurd vanwege snijden, waarbij Danny zijn vraagtekens zette. Desondanks ging de bal rond in het aanvalsvak en was de stand 7-5 na een prachtige doorloopbal van Shaïf na een pass van Sanne.

OVVO wist niet wat er moest gebeuren maar gingen gewoon door. In de 14e min was het weer een kans voor de Amsterdammers en die werd benut door Mario met een doorloopbal na een pass van Merel. In dezelfde minuut ging trainer Danny wisselen. Eruit ging Mike en erin kwam van de C Mohamed en die liet gelijk van zich spreken, want na een subliem pass op Merel maakte zij er 9-5 van. De bal ging toen naar OVVO, maar die konden geen fatsoenlijke aanval neerzetten. Toch viel de 9-6 door een afstandschot raak te schieten. In de 20e min werd er door OVVO een overtreding gemaakt en kreeg Blauw-Wit een strafworp die werd benut door Shaïf en dat was de 10-6. Een gat van 4 punten is geslagen met nog 5 min op de klok. In dezelfde minuut maakte OVVO er 10-7 van na een mooie schot. De bal ging weer naar Blauw-Wit. In de 21e min kreeg Anouk de bal en die dacht ik schiet, maar haar schot ging mis. Gelukkig lette Mario wel op en kon zo er 11-7 van maken. Met nog wat kansjes van beide kanten tikte de klok door. OVVO speelde de bal paar keer lang maar leverde niks op. 2 minuten voor tijd werd de eindstand bepaald door Giovanny. Hij stond helemaal vrij en ging staan voor zijn schot en zijn schot ging erin 12-7.

Trainer Danny was tevreden met deze uitslag na een remise van vorige week in Maarsen. De punten bleven in Amsterdam en nog belangrijker: De B1 blijft in de race voor het kampioenschap!

Volgende week is het Blauw-Wit B1 tegen Luno B1

Gescoorde doelpunten:

Shaïf 3x

Mario 4x

Sanne 1x

Anouk 1x

Joske 1x

Merel 1x

Giovanny 1x

 

geschreven door michael kalishoek