AKC Blauw Wit en Gerald Aukes verlengen aflopende contract niet

Na een evaluatie met de Topsport Commissie van AKC Blauw-Wit is in samenspraak besloten om het aflopende contract met Gerald Aukes niet te verlengen.

Gerald Aukes

Gerald heeft twee seizoenen aan het roer gestaan binnen de selectie van de Amsterdamse club. Samen met Mark van der Laan bereikten zij in het eerste jaar handhaving met een sterk gewijzigde spelersgroep. Nu is het team volop in strijd voor een play-off ticket om dit bijzondere seizoen van extra kleur te voorzien. Toch denken beide partijen dat er nieuwe impulsen nodig zijn om de selectie naar de volgende fase te begeleiden.

Aukes: “De mentaliteit in dit team is ongekend. Verbonden met directheid en wat Amsterdamse branie heeft dit al menigmaal tot verrassende resultaten geleid. We gaan er nu alles aan doen om op een passende manier afscheid van elkaar te nemen”.

Rini van der Laan stopt volgend seizoen bij Blauw-Wit 2

Na Gerald Aukes zal de Blauw-Wit selectie ook Rini van der Laan volgend seizoen moeten missen. Rini zet na dit seizoen definitief een punt achter haar imposante trainerscarrière.

In het seizoen 2019/2020 stapte zij tussentijds in als trainer-coach van AKC Blauw-Wit 2 met de bedoeling aan het eind van dat seizoen te stoppen. Echter gaandeweg dat seizoen begon het toch weer te kriebelen en besloot zij er nog een seizoen aan vast te plakken.

Na een bewogen seizoen in een lockdown is het nu tijd voor haar verdiende rust.

Rini van der Laan

Met betrekking tot invulling van de staf voor volgend seizoen hoopt de commissie zo snel als mogelijk een update te kunnen geven.