Amsterdamse Trainingsdag succesvol verlopen

12-05-2015

De eerste Amsterdamse Trainingsdag voor B en C aspiranten van de Amsterdamse korfbalverenigingen is succesvol verlopen. Woensdag 6 mei verzamelden 21 kinderen zich op de accommodatie van AKC Blauw-Wit om een hele dag te trainen met elkaar, net als topsporters. Dit onder leiding van de combinatiefunctionarissen korfbal van Sportservice Amsterdam.

6 kinderen van AW/DTV, 2 van Sporting West, 1 van Rohda en 12 van Blauw-Wit begonnen om 10 uur vol enthousiasme aan de dag. Er werd buiten getraind en tijdens de eerste training stonden balvaardigheid en scoren centraal. Vervolgens werd er kort gepauzeerd, waarbij de inwendige mens verzorgd werd.

De tweede ochtendtraining stond in het teken van combineren van balvaardigheid en scoren samengevoegd. Allerlei verschillende oefeningen werden met enthousiasme gedaan.

Tegen 12:30 uur was het lunchtijd. Een gezonde lunch werd geserveerd in de Blauw-Wit kantine en de deelnemers lieten het eten zich goed smaken. Ook was het leuk om te zien dat de kinderen van de diverse clubs al wat meer naar elkaar toe trokken.

Na de lunch werd er eerst buiten gestart met de trainingen, maar al gauw werd het hele circus naar binnen verplaatst, omdat er behoorlijk noodweer uitbrak. Een bevestiging van de goede keuze voor de accommodatie van Blauw-Wit, want na een korte vertraging konden we weer doorgaan met de trainingen.

De groep werd in tweeën gesplitst: de ene groep ging rebounden en de andere groep ging 1-1 oefeningen doen. Na 20 minuten werd er gewisseld.

Uiteindelijk werd er, na wederom een korte pauze, een 4-4 toernooi gespeeld op kleine veldjes. 6 teams speelden tegen elkaar in wedstrijdjes van 5 minuten. Nadat de laatste ronde gespeeld was werd er nog een groepsfoto gemaakt en werd er in de kantine centraal met elkaar afgesloten.

De organisatie kijkt tevreden terug op een geslaagde dag die hopelijk volgend jaar een vervolg krijgt waarbij er nog meer kinderen meedoen van alle Amsterdamse verenigingen.

trainingsdag
trainingsdag1
trainingdag3