GTM-PHWNZZLK

Barry Schep en Mark van der Laan volgend seizoen hoofdtrainers AKC Blauw-Wit

Met veel genoegen maakt AKC Blauw-Wit bekend dat volgend seizoen Barry Schep het hoofdtrainerschap gaat vervullen bij de club uit Amsterdam. Hij gaat een duo vormen samen met Mark van der Laan.

“Met Schep halen we een ervaren trainer binnen die ook de club goed kent. En met het duo Schep/Van der Laan is er enorm veel korfbalkennis in huis die dit ook goed en enthousiast kunnen overbrengen aan de selectie. Met Blauw wit slaan wij een nieuwe weg in die we met de nieuwe staf gaan realiseren”, aldus bestuurslid lid Rob van Kol.

Barry Schep

Barry Schep is geen onbekende van de club. Tussen 2013 en 2019 was Schep al verbonden bij de club. Eerst bij de reserves en een seizoen later bij de hoofdmacht. Barry was zeer succesvol in deze periode. Na tweemaal in de kleine finale te hebben gestaan van de KL (Ahoy en Ziggo Dome) stond hij in 2017 als verliezend finalist met Blauw-Wit in de finale in de Zigo Dome tegen TOP uit Sassenheim.

Schep werd bovendien in deze periode 3x verkozen tot coach van het jaar. En passant werd in 2017 met Blauw-Wit het veldkampioenschap gewonnen en de supercup.

In 2019 vertrok de oud-international en oud-Fortunees bij Blauw-Wit om bij Dalto als hoofdcoach aan de slag te gaan.

“De toekomstplannen hebben mij geraakt. We gaan de komende jaren investeren om zo dicht mogelijk bij het ideale topsportklimaat te komen. Goede trainingsfaciliteiten, de mogelijkheid om veel te trainen en goede begeleiding op diverse vlakken. Daarnaast kijk er ik er naar uit om met een geweldige staf en spelersgroep te gaan samenwerken.” Aldus Schep

Momo Stavenuiter nieuw trainer/coach bij Blauw-Wit 2

Eveneens maakt de club met veel genoegen bekend dat volgend seizoen de reserves van Blauw-Wit onder de hoede komen van oud-speler van Blauw-Wit en eveneens oud-international Momo Stavenuiter.

Momo combineert het trainerschap met zijn functie als leraar lichamelijk opvoeding in Amsterdam.

Momo Stavenuiter

Het bestuur van AKC Blauw-Wit prijst zich gelukkig met de aanstelling van beide heren en denkt hiermee weer een stap te hebben gezet in de ontwikkeling van de selectie en het opleiden van jonge spelers binnen de selectie.

“Ik wil heel graag een hele goede trainer/coach worden, en wat is er mooier dan samen met Schep en Van der Laan te gaan samenwerken en veel van hun te leren. Mijn kennis en ervaring ga ik zoveel mogelijk overbrengen op de spelers en ik ga vooral een hele leuke en leerzame tijd tegemoet.” Aldus Stavenuiter.

Het bestuur wenst Schep, Van der Laan en Stavenuiter veel succes toe.