Bericht van de voorzitter – terugblik zaalperiode

De zaalcompetitie zit erop voor onze teams. Een mooi moment om even terug te blikken op de afgelopen zaalperiode. Het was wederom een merkwaardig seizoen vanwege de Coronamaatregelen.

Het seizoen startte redelijk ‘normaal’ eind november. Er golden nog wel wat beperkingen maar alle teams begonnen vol goede moed aan de zaalcompetitie. Na een paar weken werden we vlak voor kerst opnieuw geconfronteerd met vergaande beperkingen. Ik schreef toen in mijn bericht over lichtpuntjes die nog altijd zichtbaar waren.

De Korfbal League mocht gelukkig gewoon doorgaan, al was dat in eerste instantie nog voor lege hallen zonder publiek. Gelukkig hebben we inmiddels de nodige ervaring om een uitstekende livestream te verzorgen. Ondanks dat er wel gespeeld werd waren de gevolgen van Corona wel degelijk ook merkbaar in de League. Diverse wedstrijden moesten worden uitgesteld vanwege uitbraken in de selecties. Helaas ook bij ons. Hierdoor moesten we eind januari twee wedstrijden spelen in drie dagen tijd. Op zondag verloren we uit bij LDODK en op dinsdag kwam KZ op bezoek. Dat was duidelijk wat teveel alles bij elkaar. Jammer genoeg ging dit duel ook verloren waardoor we nipt de kampioenspoule misliepen.

Maar, zoals Johan Cruijf zou zeggen, ‘elk nadeel hep ze voordeel’! Een plek in de degradatiepoule betekent dat je extra veel wedstrijden kunt winnen en dat hebben we gelukkig ook gedaan. Op een uitglijder tegen hekkensluiter Oost-Arnhem na wonnen we al onze wedstrijden. Een puike prestatie van het team en de staf! Ik ben trots op onze selectie die elke keer weer een flinke dosis strijdlust weet te combineren met spelplezier en kwaliteit.

Datzelfde geldt overigens voor Blauw-Wit 2. Een gezellig team met een mooie mix van ervaring en jong talent! Na een indrukwekkende zegetocht strandde het team vorige week helaas in de finale tegen Fortuna 2. Ik had het team en in het bijzonder onze legende Gerald van Dijk graag nog een titel gegund. Helaas mocht het niet zo zijn.

Blauw-Wit 3 leek vooraf een moeilijk zaalseizoen tegemoet te gaan. Maar in de ingekorte competitie kwalificeerde het team zich voor de play-offs door 4 van de 6 wedstrijden te winnen. Daarin werd vervolgens tweemaal van Unitas/Perspectief 2 gewonnen (dat overigens samen met hun 1e alsnog promoveert naar de Reserve Korfbal League). Door deze uitstekende prestatie promoveert Blauw-Wit 3 naar de Reserve Tussenklasse (die hopelijk snel een betere naam krijgt). Een enorme prestatie voor een 3e team!

Blauw-Wit 3 viert de promotie naar de reserve Tussenklasse

Blauw-Wit 4 kon het zaalseizoen helaas niet afmaken. Een combinatie van uitvallers en blessures zorgden ervoor dat het te lastig werd om nog een team te vormen. Daarom hebben we moeten besluiten om het team uit de competitie te halen en samen te voegen met Blauw-Wit 3.

Blauw-Wit 5 kende een lastig zaalseizoen. In de ingekorte competitie werden 2 van de 6 wedstrijden gewonnen maar het team kon verder geen rol van betekenis spelen in de 4e klasse.

Ook Blauw-Wit 6 had het lastig. Dit gezellige team heeft af en toe wat moeite om te scoren maar tegen ZKV wist het team gelukkig wel te winnen.

Bij ons G-team ging de competitie helaas niet door. Gelukkig werd er nog wel een toernooi gespeeld. Bovendien gaan deze toppers dit jaar weer meedoen aan de Special Olympics.

Bij onze jeugd viel er behoorlijk wat te genieten dit zaalseizoen. Onze A1 liet in de loop van het seizoen een duidelijke opwaartse spiraal zien en haalde knap haar eerste punt in het wedstrijdkorfbal. De B1 en C1 werden overtuigend kampioen. De C2 en D1 draaiden goed bovenin mee. De D2, E1 en E2 eindigden in de middenmoot. De E3 en de F-jes hadden het lastig en eindigden onderaan.

De trotse kampioenen van de B1
De C1 viert het kampioenschap na de winst bij concurrent Groen-Geel

Ik ben blij dat we het zaalseizoen goed hebben kunnen afsluiten. Zonder beperkingen, met supporters langs de lijn en met een gezellige 3e helft in onze kantine. Zo hoort het te zijn en ik hoop dat het nog lang zo mag blijven!