Bericht van de voorzitter: trots op onze ‘kut club’ ;-)

Vorige week mocht ik bij afwezigheid van Jordi samen met Linda Zwaagman de B1 coachen. We speelden thuis tegen koploper KZ B2. We kwamen al snel 5-0 achter. Een enkele supporter droop al teleurgesteld af. Maar door een stevige hoeveelheid strijdlust, doorzettingsvermogen en een tikje Amsterdams karakter (aldus de tegenstander) wisten we de wedstrijd om te buigen in een 10-8 overwinning. Ik geniet ervan om een team samen zo goed te zien spelen. Op zulke momenten voel mij een extra trotse Blauw-Witter!

Naast fan van Blauw-Wit ben ik ook fan van Omdenken. Omdenken is een manier van denken en doen waarmee je van een probleem een mogelijkheid maakt. Afgelopen week kwam ik hier een prachtig voorbeeld van tegen bij amateur voetbalclub Quick Boys uit Katwijk. De Graafschap-aanvoerder Jeffry Fortes zei in een interview dat hij in de volgende ronde in de KNVB beker graag een ‘kut amateurploeg’ wilde loten. Die wens kwam uit want Quick Boys werd hun volgende tegenstander. Als reactie op de uitspraak van Fortes hebben ze bij Quick Boys speciale sjaals laten bedrukken met daarop de tekst ‘Mijn kut club’. En met resultaat, want de amateurclub knikkerde De Graafschap uit het bekertoernooi.

Ik denk niet dat ze nog verkrijgbaar zijn, maar de sjaals zouden ook vast niet misstaan bij Blauw-Wit. Ze zijn in elk geval in de juiste kleuren. 🙂 Als wij horen dat mensen ons een ‘kut club’ vinden dan denk ik dat wij dat met onze Amsterdamse branie en strijdlust ook zeker om kunnen zetten in positieve energie. Als we die energie morgen ook zien tegen landskampioen PKC dan is er misschien wel weer eenzelfde stunt mogelijk als vorig seizoen.

Na dit weekend komt ons clubleven weer even tot stilstand en laden we ons op voor hopelijk een mooi 2024. Ik hoop dat iedereen de feestdagen mag vieren omringd door dierbaren. Helaas is dat niet voor iedereen vanzelfsprekend. Laten we ook omzien naar mensen voor wie de feestdagen anders voelen door eenzaamheid, gemis, zorg of ziekte.

Bij een nieuw jaar horen natuurlijk ook goede voornemens. Op de jaarvergadering van oktober heb ik aangekondigd dat dit mijn laatste seizoen als voorzitter is. Mijn voornemen is na mijn afscheid meer tijd te maken voor andere leuke bezigheden, zowel binnen als buiten de club. En ik hoop natuurlijk dat we een waardig opvolger voor de rol van voorzitter kunnen vinden. Ik nodig jullie van harte uit om daarin mee te denken. Ben je of ken je iemand die mogelijk interesse heeft? Dan hoor ik het graag op tonnyverwoert@akcblauwwit.nl. Tot mijn afscheid blijf ik mij natuurlijk volledig inzetten voor onze mooie club.

Ik wil al onze vrijwilligers enorm bedanken voor hun fantastische inzet het afgelopen jaar.

Namens het bestuur wens ik iedereen heel plezierige feestdagen en laten we er met elkaar een mooi 2024 van maken!

Tonny Verwoert