GTM-PHWNZZLK

Bericht van de voorzitter: trotse korfballers

De laatste dagen voor kerst zijn voor veel mensen een drukke periode. De laatste loodjes op het werk. Een drukke agenda gevuld met kerstborrels, kerstdiners op school en andere activiteiten. En natuurlijk de voorbereidingen voor de feestdagen met veel geregel. Korfbal verdwijnt dan weer even naar de achtergrond.

In de periode tussen kerst en oud en nieuw zijn veel mensen vrij. Dan ontstaat ook ruimte om even terug te blikken op het afgelopen jaar.

In de terugblik op 2022 komt bij mij het besef boven dat het toch best bijzonder is wat we met elkaar allemaal als club mogen beleven. Ik las laatst een interessante column van Margot van Beusekom over de krachten van korfbal. Zij benoemde daarin de volgende voordelen:

  • Korfbal is een ontzettend sociale en sociaal veilige sport. 
  • Gendergelijkheid en inclusie zitten in de kern van de sport. 
  • Korfbal is een hele intensieve, dynamische sport waarin je je breed motorisch ontwikkelt. 
  • Korfballers hebben veelal een achtergrond in het onderwijs en zijn van nature veel bezig met het ‘ontwikkelen van’ mensen.

Ik ben het helemaal eens met deze observaties. Daarnaast is een club als Blauw-Wit een ideale manier om plezier te hebben, te leren samenwerken, jezelf sociaal te ontwikkelen en om vriendschappen te sluiten. Als je dat van zo dichtbij beleeft dan vergeet je weleens te beseffen hoe bijzonder dat eigenlijk is.

Daar mogen we zeker trots op zijn en dat mogen we ook meer laten zien aan de wereld om ons heen! In haar column geeft Margot terecht aan dat het vergroten van de zichtbaarheid begint bij de korfballers zelf. Korfballers houden hun enthousiasme over de korfbalsport teveel voor zichzelf en binnen de muren van de eigen community.

Zolang er korfballers zijn die niets over korfbal op hun eigen social mediakanalen zetten omdat ze niet willen dat vrienden zien dat ze op korfbal zitten, is er nog een wereld te winnen. Dat geldt natuurlijk niet voor iedereen maar als ik heel eerlijk ben dan maak ik maak mij daar zelf ook schuldig aan. Mijn goede voornemen voor 2023 is dus om meer van onze mooie club te laten zien aan de buitenwereld.

Korfballers, weest trots op je sport en draag dat uit!

Ik sluit graag af met een mooie hoopvolle boodschap. Over kleefstof tussen mensen die ervoor zorgt dat wij met elkaar verbonden blijven. Ik hoop dat we dit ook in 2023 weer volop met elkaar mogen ervaren.

Namens het voltallige bestuur wens ik jullie allemaal hele fijne feestdagen en een sportief en succesvol 2023!

Tonny Verwoert