Bestuurlijk allerlei 2 feb 2015

03-02-2015

Het is alweer enige tijd geleden dat u vanuit deze rubriek informatie heeft gekregen over de bestuurlijke activiteiten. Maar er is wel degelijk iets gebeurd de laatste weken.

Laten we beginnen met de sportieve resultaten, die vallen mee en soms tegen. Onze jeugdploegen doen het gemiddeld met hoofdrollen voor de F1, C1 en B1, terwijl de overige ploegen regelmatig de puntjes bijeen sprokkelen. De juniorenploegen zijn beiden nog puntloos, al moet worden gezegd dat het spelniveau stijgende is. Zo had de A2 afgelopen zondag best kans op een goed resultaat, dat ging ook op voor de A1 in de thuiswedstrijd tegen LDODK.

De senioren gaan over het algemeen goed. Blauw-Wit 5 en 6 gaan op voor het kampioensschap. Het vierde herstelde zich van een matige seizoenstart en staat veilig, terwijl Blauw-Wit 3, na het oppermachtige AW/DTV2 (al bleek dat afgelopen zondag eigenlijk wel mee te vallen) een duidelijke tweede plaats op de ranglijst zal behalen. Blauw-Wit 1 en 2 zijn beiden nog in de race voor een kruisfinaleplaats. De komende thuiswedstrijden tegen PKC/SWKGroep (woensdag 4 februari) en Dalto/NBApp.nl (zaterdag 7 februari) zullen mede bepalen of we die zo fel begeerde kruisfinaleplaats gaan bereiken. Al moet direct worden vermeld dat er op dit moment nog acht wedstrijden te spelen zijn, dus alles is nog mogelijk. Blijf de website, facebook, twitter en/of teletekst goed in de gaten houden voor het programma.

De accommodatie is verrijkt met een “spelershome”. Hoewel hier en daar nog wat kleine klusjes moeten plaatsvinden, ziet de ruimte gelikt uit. Onze dank aan de bouwers is groot, wij zullen ze op gepaste wijze bij een officiële opening in het zonnetje zetten.

De veldrenovatie is vandaag afgerond, de bankjes (keurig blauw) zijn weer geplaatst en er is een extra toegangshek naar de velden gemaakt ter hoogte van het spelmaterialen magazijn.

Verder zijn de bestuurlijke maatregelen met betrekking tot het alcohol- en rookbeleid op 1 januari in werking getreden. Zaak is dat een ieder zich daaraan gaat en blijft houden. Zo moeten wij helaas vaststellen dat het met het rookbeleid niet zo nauw wordt genomen. Wij verzoeken ieder lid c.q. iedere gast in onze accommodatie zich aan de richtlijnen te houden, anders zal er gehandhaad moeten worden, want onze vereniging zit niet op boetes te wachten.

Het beleid tegen Seksuele intimidatie en de daarbij behorende intentieverklaring is door vrijwel alle trainers en begeleiders ondertekend. Voor nieuwe trainers was al vastgesteld dat zij een gratis VOG kunnen aan te vragen. De weg daar naar toe komt in een apart onderwerp op de site te staan.

De door alle leden verplichte vier uursdiensten worden de komende maand verder uitgewerkt door middel van een persoonlijke benadering. Tevens is het bestuur aan het onderzoeken of we die vrijwilligersactiviteit (weliswaar verplicht) kunnen automatiseren.

Gesproken over “automatiseren” Nancy Visser is belast met het verder stroomlijnen en actualiseren van de huidige elektronische berichtgeving binnen de vereniging (Social Media, Website). Indien er leden of ouders zijn die hierover wilen meedenken, meld je dan bij Nancy

Veel dank gaat uit naar de ouders die op de zaterdag de helpende hand bieden bij de jeugdwedstrijden en de barbezetting. Grote dank naar de medewerkers die de afgelopen twee zaterdagen tot in de late uurtjes twee grote volleybal-evenementen tot een goed en succesvol einde hebben gebracht. Grote klasse!!

Het Bestuur