Blauw-Wit 2 in de finale om het landskampioenschap na winst bij DVO/Accountor

Blauw-Wit 2 heeft zich met een degelijke 18-20 overwinning op DVO/Accountor 2 geplaatst voor de finale van het landskampioenschap van de Reserve Korfbal League.

Middels een indrukwekkende zegetocht in de competitie plaatste Blauw-Wit 2 zich op overtuigende wijze als nummer 1 in de degradatiepoule voor de play-offs voor het landskampioenschap in de Reserve Korfbal League. Tegenstander in de halve was DVO/Accountor 2 dat op de 2e plaats was geëindigd in de kampioenspoule.

Blauw-Wit begon de wedstrijd uitstekend. Na 9 minuten moest DVO een time-out nemen bij een 1-6 achterstand. Dat hielp iets, maar de marge bleef intact tot aan 5-10. Daarna kwam DVO wat dichterbij. De ruststand was 10-13 in het voordeel van de Zebra’s.

Joni in actie – foto Ilse Schaffers

De thuisploeg kwam beter uit de kleedkamers dan Blauw-Wit en wist met 3 scores achter elkaar de stand gelijk te trekken. Een spannende fase volgde tot aan 15-15. Daarna maakte Blauw-Wit het verschil met 3 mooie afstandsschoten van achtereenvolgens Emma, Thomas en niemand minder dan ‘good old’ Gerald van Dijk. Die klap kwam DVO niet meer te boven. Via 16-18 werd het 16-19 en daarna 17-19. Het slotakkoord was voor Blauw-Wit. Met een mooi schot bepaalde Joni 10 seconden voor tijd de eindstand op 17-20.

De spelers van het 1e vieren de overwinning met de spelers van het 2e – foto Ilse Schaffers

Door deze overwinning plaatst Blauw-Wit 2 zich voor de finale tegen Fortuna/Delta Logistiek 2. Die wordt op vrijdag 15 april om 20.30 uur in de OVVO-hal in Maarssen gespeeld. Kom dus allemaal naar Maarssen aanstaande vrijdag om het team aan te moedigen!

De entree is gratis en er hoeft niet gereserveerd te worden. Bij winst vieren we na afloop de overwinning in de OVVO-kantine in Maarssen.

Joni en Emma vieren de winst op hun eigen manier 🙂 – foto Ilse Schaffers

De wedstrijd is terug te kijken via https://eyecons.com/videos/dvoaccountor-2-blauw-wit-a-2-15179.