GTM-PHWNZZLK

Blauw-Wit 2 pakt titel in Reserve Korfbal League

BW2Kampioen

Blauw-Wit 2 mag zich kampioen van de Reserve Korfbal League noemen. De Amsterdammers versloegen in de finale DVO/Accountor 2, al was er nog een verlenging nodig om het pleit te beslechten. Uiteindelijk werd het 29-28.

In de OVVO-hal in Maarssen werd het publiek getrakteerd op een interessante wedstrijd. Bij rust had de ploeg uit Bennekom een klein gaatje van twee (11-13) terwijl eerder in de eerste helft het verschil al eens vijf was geweest. Na rust bouwde DVO de marge uit, via 13-17 en 14-18 naar een gat van vijf op 17-21.

Toch wist Blauw-Wit – nadat Mike van de Reep en Jeffrey Huibers van vak waren gewisseld – stukje bij beetje terug te komen en met nog 6 minuten te spelen was het gaatje nog maar één, 24-25. De supporters uit Amsterdam gingen nog maar eens extra achter hun ploeg staan en schreeuwden Leanne Aurik naar de gelijkmaker, na een slordige éénschotsaanval van DVO. Beide ploegen konden in de resterende vier minuten geen beslissend gaatje meer maken en zodoende moest er een verlenging aan te pas komen.

In die verlenging waren de doelpunten duur, het was Marvyn Toonen die zijn ploeg in eerste instantie op voorsprong schoot, 27-28. Aurik hielp Blauw-Wit terug in de strijd en met nog 41 seconden op de klok was het Van de Reep die de 29-28 op het bord schoot. Vervolgens speelde Blauw-Wit de slotseconden goed uit, waarna het feestje gevierd kon worden. Daarmee zijn de Amsterdammers de opvolgers van PKC/SWKGroep 2, en mogen zij zich Nederlands Kampioen noemen.

Bron: Korfbal.nl
Fotograaf: Anne van Vegchel, Korfbalfoto.nl