Blauw-Wit 2 verliest finale nipt, Blauw-Wit 3 promoveert

Het is Blauw-Wit 2 helaas niet gelukt om de finale van het landskampioenschap in de Reserve Korfbal League te winnen. In een spannende wedstrijd werd nipt met 20-19 verloren van Fortuna/Delta Logistiek 2.

Blauw-Wit 3 won zaterdag wel. Met een overtuigende 22-16 overwinning op Unitas/Perspectief 2 stelde het team promotie naar de Reserve Tussenklasse veilig.

Blauw-Wit 2 verliest de finale nipt

De OVVO-hal is van zichzelf al Blauw-Wit gekleurd maar afgelopen vrijdag was dit nog meer het geval. De Zebra’s waren in grote getale afgereisd naar Maarssen om het 2e aan te moedigen.

De supporters lieten goed van zich horen vrijdag – foto Ilse Schaffers

De wedstrijd begon stroef. Beide ploegen gunden elkaar weinig ruimte en zorgden voor veel verdedigende druk. In de korfzone werd hard gestreden om de felbegeerde rebound. In de loop van de eerste helft lukte het Fortuna steeds vaker om zich onder deze druk vandaan te spelen. Dat leidde tot een 11-7 ruststand.

Na rust kwam Gerald van Dijk in de ploeg. Hij bracht nieuw elan en zou een uitstekende 2e helft spelen. Na een paar minuten kwam Blauw-Wit weer langszij.

Gerald van Dijk na weer een mooie goal – foto Ilse Schaffers

Daarna volgde een spannende fase waarin om en om werd gescoord. Blauw-Wit kwam even op voorsprong maar dat duurde niet lang. Met nog 1 minuut op de klok was de stand 19-19. Fortuna speelde nog een lange aanval en wist 10 seconden voor tijd de 20-19 te scoren. De resterende 10 seconden waren voor Blauw-Wit te kort om nog gelijk te maken.

Het was helaas net niet genoeg, maar het team mag evengoed trots zijn op een uitstekend seizoen!

Gerald van Dijk bedankt het publiek na de wedstrijd – foto Ilse Schaffers

Meer foto’s van deze wedstrijd vind je op https://www.oypo.nl/nl/7997613d08301d49 (foto’s Ilse Schaffers) en https://www.flickr.com/photos/146637263@N05/albums/72177720298140460 (foto’s Theo Aurik)

De wedstrijd is terug te kijken via https://eyecons.com/videos/fortunadelta-logistiek-2-blauw-wit-a-2-15346.

Blauw-Wit 3 promoveert naar de Reserve Tussenklasse

Op zaterdag speelde Blauw-Wit 3 thuis tegen Unitas/Perspectief 2 om promotie naar de Reserve Tussenklasse (waarvan de definitieve naam nog bekend gemaakt moet worden). Het 3e begon het duel met een goede uitgangspositie want de uitwedstrijd werd een week ervoor met 12-15 gewonnen.

De eerste helft was spannend. Beide ploegen gingen redelijk gelijk op. Bij rust stond Unitas 1 punt voor. Na rust stelde Blauw-Wit orde op zaken. De achterstand werd in een mum van tijd omgezet in een voorsprong van vier punten. Daarna scoorde Unitas nog wel maar het lukte de bezoekers niet meer om de marge te verkleinen.

Blauw-Wit 3 viert een goal – foto Theo Aurik

10 minuten voor tijd was het al duidelijk dat Blauw-Wit de winst niet meer kon ontgaan. Unitas gaf zich gewonnen en coach Arno van Haarlem liet zoveel mogelijk wissels nog even wat speelminuten maken. Het werd uiteindelijk 22-16 waarmee promotie naar de Reserve Tussenklasse een feit is. Een prestatie van formaat van dit team!

Vreugde na de overwinning – foto Theo Aurik
Het team viert de overwinning met de supporters – foto Theo Aurik
De welverdiende bloemen – foto Theo Aurik
En natuurlijk de kampioensfoto – foto Theo Aurik

Meer foto’s van het duel zijn te bekijken op https://www.flickr.com/photos/146637263@N05/albums/72177720298160093. (foto’s Theo Aurik)