Blauw-Wit als 3e naar de play-offs

Blauw-Wit verzekerde zich zaterdag van de derde plaats in de eindstand van poule A in de Korfbal League. In Arnhem werd hekkensluiter Oost-Arnhem met 21-27 verslagen.

Blauw-Wit stond bijna de hele wedstrijd op voorsprong maar mede door slordig verdedigend werk bij Blauw-Wit in de eerste helft kon Oost-Arnhem steeds in het spoor blijven. De ruststand was 13-15 in het voordeel van Blauw-Wit.

In de tweede helft voerde Blauw-Wit de druk op. Hierdoor kwam Oost-Arnhem moeilijker tot scoren waarbij Blauw-Wit, mede door zes goals van Manon Wiegerink, de voorsprong steeds verder wist uit te bouwen.

Hoogtepunt van de wedstrijd was de 1100e Korfbal Leaguegoal van Gerald van Dijk. Een fantastische mijlpaal in de nadagen van zijn imposante carrière! Bekijk hier de samenvatting van dit duel.

Gerald van Dijk na zijn 1100e goal

Door de winst eindigt Blauw-Wit als derde in poule A waardoor Blauw-Wit het in de play-offs mag opnemen tegen TOP/Litta dat als tweede eindigde in poule B.

De heenwedstrijd wordt op woensdag 24 maart om 20.00 uur in Sassenheim gespeeld. De return vindt op zaterdag 27 maart om 19.00 uur plaats in Amsterdam.

Als beide ploegen een wedstrijd weten te winnen dan wordt op dinsdag 30 maart een beslissingswedstrijd gespeeld in Sassenheim.

De wedstrijden zijn live te volgen via eyecons.com.