Blauw-Wit bewijst weer de sterkste te zijn in de degradatiepoule

Het was alweer de een-na-laatste wedstrijd voor de selectie van Blauw-Wit. Thuis troffen zij GG/IJskoud de Beste, dat nog een kans heeft op directe handhaving in de Korfbal League. Nog een leuk feitje: Momo Stavenuiter stond voor deze wedstrijd op 990 goals in de Korfbal League. Als hij in de laatste twee wedstrijden 10 goals maakt komt hij in het lijstje van 1000.

Na lang blessureleed speelde Loraine afgelopen zaterdag weer een halve wedstrijd. De wedstrijd startte met een snelle goal, een strafworp van Momo. Kort daarna was de eerste wissel aan de kant van GG. Scott de Decker moest na 1,5 minuut met een enkelblessure het veld verlaten en voor hem kwam Martin Coevert, die al een hele wedstrijd in het tweede had gespeeld, erin. Dit zag je niet terug in het spel van GG, dat uitliep naar 1 – 4, mede door een gemiste strafworp van Momo. Weer kreeg Momo een strafworp en hij zette de stand op 2 – 4 na 10 minuten spelen. Blauw-Wit kwam terug tot één verschil met een afstandsschot van Roos, maar kort daarna werd het gaatje weer vergroot naar 3 – 5. Blauw-Wit kwam met goals van Fleur, Kenny en Mike op voorsprong. Deze was helaas van korte duur. Met nog twee goals in de laatste 10 seconden van de wedstrijd, waarvan een van Mandy, stond het na 25 minuten 7 – 10.

In de tweede helft breidde GG de voorsprong uit naar 7 – 12. Met een goal van Jordi en twee van Mike en Fleur kwam Blauw-Wit weer op gelijke hoogte: 12 – 12. Ons vlaggenschip kon het gelijkspel omzetten in een voorsprong van twee punten met goals van Kenny, Stephanie, Jordi en Mandy: 16 – 14. GG kwam nog een keer op gelijke hoogte, 16 – 16, maar met twee goals van Momo sloeg Blauw-Wit weer een gaatje. Een strafworp van Mike gooide de wedstrijd op slot: eindstand 19 – 17. Vlak voor tijd werden Momo en de inmiddels ingekomen Gerald van Dijk in het zonnetje gezet met bloemen en een publiekswissel: zij stoppen als selectiespelers en voor beide was dit de laatste thuiswedstrijd!

Momo neemt afscheid – foto Ilse Schaffers
Gerald krijgt de bloemen van zijn neef Randell – foto Ilse Schaffers
Gerald en Momo nog eenmaal samen – foto Ilse Schaffers

Blauw-Wit heeft nogmaals bewezen dat zij de beste ploeg uit de degradatiepoule zijn. Voor GG wordt het nog spannend of zij zich direct kunnen handhaven of nog play-downs moeten spelen.

Ook het tweede liet zien waarom zij op de eerste plaats staan in de degradatiepoule. Het won met 22 – 19 van GG 2. Het was een stroeve wedstrijd waarin beide ploegen elkaar afwisselden, maar Blauw-Wit hield uiteindelijk de punten in Amsterdam.

Blauw-Wit 2 was vorige week al zeker van play-offs. Na afgelopen zaterdag is ook bekend tegen wie zij gaan strijden om het kampioenschap. Zij nemen het op vrijdag 8 april op tegen DVO/Accountor 2 in Bennekom.

Het spelplezier straalt er vanaf bij Blauw-Wit 2 – foto Ilse Schaffers

Op zaterdag 2 april worden de laatste wedstrijden in de reguliere competitie gespeeld. Blauw-Wit mag het in Arnhem opnemen tegen Oost-Arnhem. Het 2e start om 18.15 en het 1e start om 20.00.