Blauw-Wit grijpt naast de kampioenspoule

Blauw-Wit is er helaas niet in geslaagd om de kampioenspoule te bereiken. In de Blauw-Wit hal verloor de thuisploeg met 24-30 van KZ/Thermo4U.

Na de nederlaag van afgelopen zondag bij LDODK moest Blauw-Wit twee dagen later alweer binnen de lijnen verschijnen. Er moest namelijk nog een wedstrijd ingehaald worden tegen KZ/Thermo4U. Dat duel was eerder uitgesteld vanwege teveel besmettingen in onze selectie. Een wedstrijd die bovendien niet verloren mocht worden om nog kans te maken op deelname aan de kampioenspoule.

Na bijna twee jaar wedstrijden zonder publiek mochten we eindelijk weer supporters ontvangen in de hal. Het voorgerecht smaakte prima. De supporters werden getrakteerd op een uitstekende tweede helft van Blauw-Wit 2. Aan de hand van een Gerald van Dijk die ouderwets ‘on fire’ was werd KZ2 met 27-18 van het veld gestuurd.

Eindelijk weer supporters in de Blauw-Wit hal

Dan het hoofdgerecht. Blauw-Wit begon met dezelfde basisacht als afgelopen zondag (Jordi van Elburg ontbrak wederom). KZ had de afgelopen twee weken rust gehad. Weinig wedstrijdritme dus maar wel een topfitte selectie. Dat was meteen goed te merken want de bezoekers schoten uit de startblokken. Er werd met scherp geschoten en in ‘no time’ stond er een 1-5 tussenstand op het bord.

Na een time-out werd de strategie een klein beetje aangepast. Blauw-Wit ging iets nadrukkelijker achterverdedigen en zich wat meer richten op de rebound na het eerste schot. Daardoor kwamen we een klein beetje terug, ook omdat we zelf beter begonnen mee te scoren. Toch liep KZ gaandeweg de eerste helft steeds iets verder uit tot aan 8-15 bij rust.

Momo scoort een fraaie doorloopbal – Foto Theo Aurik

Meestal laat KZ voor rust haar beste spel zien. Daarnaast is Blauw-Wit een team dat niet snel opgeeft en altijd strijd blijft leveren. Dus begonnen de Zebra’s de tweede helft vol strijdlust aan een inhaalrace. En met succes want de achterstand werd beetje bij beetje verkleind. Met 17-19 bracht Mandy het verschil terug naar twee. Helaas werd de inhaalrace daarna een halt toe geroepen. Anouk Haars schoot wederom met scherp en leidde haar ploeg terug naar een ruimere marge.

Mandy zorgde weer voor de nodige aanvullende impulsen – Foto Theo Aurik

Voor Blauw-Wit was het verzet daarna wel min of meer gebroken. Beide ploegen bleven nog scoren tot aan een 24-30 eindstand. Een speciale vermelding verdient onze levende legende Gerald van Dijk die door zijn invalbeurt zijn 200e Korfbal League duel speelde en daar ook nog eens zijn 1108e goal in de League mocht noteren. Toch nog een mooi lichtpuntje bij een gevoelig verlies.

Ons icoon Gerald van Dijk in actie – Foto: Gertrude de Vries – Sportfotografie

Helaas geen kampioenspoule voor ons dus. In plaats daarvan moeten we ons richten op lijfsbehoud in de degradatiepoule. En dat is dit seizoen nog best een opgave want van de zes teams in de poule zijn alleen de bovenste twee direct veilig. De onderste drie teams degraderen zelfs direct.

In dat kader zijn aanstaande zaterdag direct weer twee belangrijke punten te verdienen. Dan komt Dalto/Klaverblad Verzekeringen op bezoek in de Blauw-Wit hal. Bij winst op Dalto gaan we met 8 punten naar degradatiepoule.