GTM-PHWNZZLK

Blauw-Wit haalt belangrijke punten bij Dalto/Klaverblad Verzekeringen

Blauw-Wit haalde gisteren met een degelijke 19-24 overwinning bij Dalto/Klaverblad Verzekeringen wederom belangrijke punten in de Korfbal League.

De Amsterdammers starten de wedstrijd sterk met een comfortabele 2-5 voorsprong. Na een time-out van coach Barry Schep wist Dalto de achterstand om te zetten in 8-6. Momo Stavenuiter bracht de Zebra’s weer langszij met twee mooie afstandschoten.

Fleur Blötevogel kwam in het veld voor Jessica Jansen en zette een minuut later met een mooie goal de thuisploeg opnieuw op achterstand. De ruststand was 10-11 in het voordeel van de Amsterdammers.

Foto: Actiefotografie

In de tweede helft nam Blauw-Wit opnieuw direct het initiatief. Wederom een mooi afstandschot van de uitstekend ingevallen Fleur Blötevogel (zij zou uiteindelijk maar liefst vijf keer scoren) bracht de stand op 11-14. Dalto gaf zich echter nog niet gewonnen en kwam weer terug naar 14-15. Blauw-Wit sloeg vervolgens met drie doelpunten op rij een beslissend gat.

In het restant van de wedstrijd werd er om en om gescoord maar de bezoekers lieten Dalto niet meer dichter bij komen dan drie punten. De wedstrijd eindigde in een verdiende 19-24 overwinning voor Blauw-Wit waar Momo Stavenuiter met zes doelpunten topscorer werd.

Foto: Actiefotografie

Wederom een belangrijke overwinning voor Blauw-Wit dat met een tevreden gevoel de winterstop in gaat. Halverwege de competitie staat de ploeg met zes punten keurig in de top-3 van poule A. KZ/Thermo4U verloor thuis van KCC/CK Kozijnen, beide ploegen hebben nu vier punten. Dalto staat door de nederlaag nog altijd puntloos onderaan.

Doelpunten: Momo Stavenuiter (6x), Fleur Blötevogel (5x), Stephanie van Geffen (4x), Roos Verheugt (3x), Loraine Vissers, Kenny Lauf (beiden 2x), Jessica Jansen, Randell van der Steen (allen 1x)

Wedstrijdverloop

De wedstrijden van Blauw-Wit 1 en 2 zijn terug te kijken via Eyecons.

Blauw-Wit 2 boekte met 18-22 eveneens een overtuigende overwinning op Dalto/Klaverblad Verzekeringen en deelt nu samen met Dalto de koppositie in de poule.

Blauw-Wit krijgt op zondag 9 januari koploper Fortuna/Delta Logistiek op bezoek. Het tweede speelt dan om 13.45 uur gevolgd door het eerste om 15.30 uur.