Blauw-Wit handhaaft zich in de Korfbal League na ruime overwinning op TOP/LITTA

Blauw-Wit heeft zich met een ruime 23-12 overwinning op TOP/LITTA verzekerd van directe handhaving in de Korfbal League. Met nog twee duels te gaan gaat Blauw-Wit ruim aan kop in de degradatiepoule.

De wedstrijd kwam traag op gang. Na een snelle 1-0 voorsprong door Roos kwamen beide ploegen moeizaam tot scoren. Na de 1-1 kon de thuisploeg door elk 2 doelpunten van Fleur, Mike en Randell uitlopen naar 7-1. De bezoekers hadden weinig geluk in de afronding en kwamen niet verder dan drie goals in de eerste helft. De ruststand was 9-3.

Na de pauze vergrootte de thuisploeg de voorsprong naar 11-3 door twee mooie schoten van Stephanie. Frank Mostard kon nog iets terugdoen maar daarna breiden Fleur, Randell en Jordi de voorsprong uit naar 14-4.

TOP kwam daarna wat beter in haar spel maar steeds als de bezoekers scoorden volgde er een tegengoal van Blauw-Wit. De marge bleef zo intact tot 20-10 met nog 10 minuten op de klok. TOP scoorde daarna nog tweemaal maar het slotakkoord was voor de thuisploeg.

Stephanie bekroonde een uitstekende wedstrijd met haar 4e afstandsschot. Kenny scoorde ook nog fraai van afstand. Momo bepaalde na een freestyle bal van Mike de eindstand op 23-12.

Een afgetekende overwinning waarmee Blauw-Wit zich verzekert van nog een jaar deelname aan de Korfbal League. TOP/LITTA verkeert door deze nederlaag in serieuze degradatiezorgen.

Foto: Ilse Schaffers

Blauw-Wit 2 had meer moeite om TOP/LITTA van zich af te schudden. Uiteindelijk lukte het toch om de punten in Amsterdam te houden met een 22-20 overwinning. Door deze winst heeft de ploeg zich verzekerd van de 1e plaats in de eindklassering die recht geeft op deelname aan de play-offs voor het landskampioenschap.

Foto: Ilse Schaffers
De stand in de degradatiepoule

Op zaterdag 26 maart speelt Blauw-Wit haar laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen GG/IJskoud de Beste. Het 2e begint om 18.15 uur gevolgd door het 1e om 20.00 uur.