Blauw-Wit kan geen vuist maken tegen Fortuna/Delta Logistiek

Blauw-Wit is er niet in geslaagd om een vuist te maken tegen Fortuna/Delta Logistiek. In een eenzijdig duel werd Fortuna met 12-27 de terechte winnaar.

Vooraf was al duidelijk dat het een lastige wedstrijd zou worden voor de thuisclub. Fortuna won dit seizoen tot dusver al haar wedstrijden in de League. Toch wist Blauw-Wit het de koploper in de heenwedstrijd behoorlijk lastig te maken.

Ook in deze wedstrijd begonnen de Zebra’s met goede moed. Na 6 minuten zorgde Randell van der Steen met een fraai afstandsschot voor een 3-3 gelijke stand. Vanaf dat moment stokte de score bij de thuisploeg even waardoor Fortuna uitliep naar 3-8.

Foto: Theo Aurik

Aan de hand van de veelvuldig scorende Nik van der Steen, gingen de bezoekers rusten met een comfortabele 5-12 voorsprong.

De zusjes van Geffen stonden tegenover elkaar. Foto: Theo Aurik

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Fortuna gooide met drie doelpunten in de eerste twee minuten de wedstrijd eigenlijk al definitief in het slot.

Foto: Theo Aurik

Vanaf dat moment begon Blauw-Wit weer mee te scoren maar het verschil werd niet meer kleiner dan acht doelpunten. Na een 12-23 tussenstand was het slotakkoord was wederom voor de Delftenaren. Nik van der Steen bepaalde de eindstand 12-27 na een zeer sterke wedstrijd waarin hij maar liefst 11 keer wist te scoren.

Voor Blauw-Wit is het zaak om deze nederlaag snel achter zich te laten en de rug te rechten. De komende weken wachten belangrijke duels tegen achtereenvolgens KCC/CK Kozijnen, KZ/Thermo4U en LDODK/Rinsma Modeplein.

Doelpunten: Randell van der Steen en Loraine Vissers (beiden 3x), Stephanie van Geffen (2x), Roos Verheugt, Kenny Lauf, Jordi van Elburg, Thomas Perotti (allen 1x)

Wedstrijdverloop

Samenvatting

De wedstrijden van Blauw-Wit 1 en 2 zijn terug te kijken via Eyecons.

Blauw-Wit 2 leed met 15-18 eveneens een nederlaag tegen Fortuna/Delta Logistiek.

Blauw-Wit gaat op 15 januari op bezoek bij KCC/CK Kozijnen. Het 2e speelt dan om 18.15 uur gevolgd door het 1e om 20.00 uur.