Blauw-Wit kan geen vuist maken tegen KZ/Keukensale.com

In een goed gevulde hal is Blauw-Wit er zondag niet in geslaagd om een vuist te maken tegen KZ/Keukensale.com. De bezoekers sloegen kort na rust het beslissende gaatje en wonnen met 16-21.

Beide ploegen begonnen met 4 punten uit 3 wedstrijden aan de ranglijst. Bij de thuisploeg startte Lisa Prent in de basis.

Blauw-Wit nam direct het initiatief door een afstandschot van Lindsy en een mooie doorloopbal van Jordi.

Een dubieuze vrije bal tegen Lindsy bezorgde KZ de 2-1. Bij een 3-3 stand wisselden Lisa en Linda van vak zodat Lisa international Esther Cordus kon verdedigen. Jordi speelde een sterke eerste helft met veel overtuiging en zorgde voor een 7-6 voorsprong.

De bezoekers scoorden daarna driemaal op rij en kwamen daarmee voor het eerst op een marge van twee. Met rake schoten van Jordi (zijn vijfde alweer) en Niels werd de marge weer verkleind. Aan de andere kant schoot ook Carlo de Vries met scherp. Hij zorgde voor een 9-11 ruststand.

Na rust nam KZ direct het initiatief. Met wederom drie goals op een rij werd de voorsprong vergroot naar 9-14. Blauw-Wit scoorde daarna wel weer mee maar de marge bleef intact. Bij 12-16 nam Thijs aanvallend de plek in van Randell. Helaas maakte het weinig verschil.

De bezoekers speelden de wedstrijd rustig uit. Zoë Engel zorgde in de slotseconden voor een 16-21 eindstand.

Na deze nederlaag staat Blauw-Wit zesde op de ranglijst met vier punten uit evenzoveel wedstrijden.

Blauw-Wit 2 wist wel te winnen van KZ/Keukensale.com 2. Het was geen moment spannend want Blauw-Wit 2 was een klasse beter. De eindstand was 28-12.

In ronde 5 van de Korfbal League gaat Blauw-Wit op zaterdag 16 december op bezoek bij HKC/Creon Kozijnen in Hardinxveld-Giessendam. Het 2e speelt om 14.45 uur gevolgd door het 1e om 16.30 uur. De wedstrijden zijn live te volgen via eyecons.com.