GTM-PHWNZZLK

Blauw-Wit morele winnaar na beperkte nederlaag tegen Groen Geel

In de strijd om directe handhaving verloor Blauw-Wit zondag met 19-21 van Groen Geel. Toch verliet de thuisploeg het veld als morele winnaar omdat het onderlinge resultaat nu in het voordeel is van de Amsterdammers.

Nog voordat de bal door de lucht ging was al duidelijk dat het zondag een beladen streekderby zou worden. Groen Geel, in de Korfbal League spelend onder de naam GG/RMcD Huis Emma, moest winnen in Amsterdam om nog zicht te houden op plek 8. De ploeg die als 9e eindigt speelt aan het eind van het seizoen nog promotie/degradatie wedstrijden.

Dat Groen Geel deze strohalm met beide handen aangreep werd direct vanaf het begin duidelijk. In een goed gevulde Blauw-Wit hal met een mooie ambiance werden de bezoekers luidkeels aangemoedigd door een flink aantal in groen en gele kleuren uitgedoste supporters.

In het veld werd er direct veel strijd geleverd. Tot aan 5-5 gingen de scores gelijk op. Daarna sloeg Groen Geel voor het eerst een gaatje naar 5-7. De aanvallen van Blauw-Wit verliepen rommelig en onrustig mede door goede verdedigende druk van de tegenstander.

Ondanks een time-out van de thuisploeg liepen de bezoekers uit naar een 7-11 ruststand. Het was duidelijk dat er wat moest veranderen aan de kant van Blauw-Wit en dus wisselden Fleur en Roos van vak.

Foto: Ilse Schaffers

Toch lukte het Groen Geel om de voorsprong nog verder te vergroten naar 7-13. Even later kreeg Jordi een groene kaart. Hij reageerde onnodig op weer eens een dubieuze beslissing van de scheidsrechters die regelmatig moeite hadden om het onrustige spel in goede banen te leiden.

Jordi’s vervanger Milan viel goed in en pakte veel rebounds. Niels kwam in het andere vak in het veld voor Mike en ook hij bracht een goede aanvallende impuls. De achterstand werd zo verkleind naar 13-14.

Het had zelfs gelijk moeten worden maar helaas miste Niels zijn strafworp. Opnieuw liep Groen Geel uit naar 13-16. Toen ook Fleur en Milan een strafworp misten werd het zelfs 13-17.

Jordi kwam opnieuw in het veld voor Milan en zo begon een spannende slotfase. Voor Blauw-Wit was het zaak om een eventueel verlies zoveel mogelijk te beperken. De uitwedstrijd werd immers met 21-25 gewonnen en bij een gelijke positie in de eindklassering bepaalt het onderlinge resultaat wie er als 8e eindigt en wie als 9e.

Door een goede vrije bal van Randell en een mooi afstandschot van Mandy werd het 15-17. Daarna scoorde Groen Geel driemaal achter elkaar en werd het 15-20. Roos scoorde met een kort schot de belangrijke 16-20. Een minuut later was het uitblinker Thomas Schagen die de bezoekers opnieuw aan de gewenste marge van vijf hielp: 16-21.

Met nog 2 minuten op de klok rechtte Blauw-Wit nogmaals de rug. Loraine scoorde van afstand de 17-21. Even later maakte Randell met een mooi schot een einde aan de illusies van Groen Geel. Het slotakkoord was voor Niels die van afstand de 19-21 eindstand op het bord schoot.

Zo liep Blauw-Wit na een onstuimige middag toch als morele winnaar van het veld. Groen Geel wacht de komende twee weken een loodzware klus om de 9e plek nog te ontlopen.

Na de nederlaag staat Blauw-Wit nog altijd op de 8e plaats in de Korfbal League. Er zijn nog 2 speelronden te gaan.

Blauw-Wit 2 verloor ook van Groen Geel. Het werd 21-23 voor de ploeg uit Wormer. Een onverwachte nederlaag waardoor ons 2e verzuimde om de koppositie in de spannende poule te veroveren.

Zaterdag 18 maart speelt onze selectie de uitwedstrijd bij DVO/Transus in Bennekom.

Het programma is als volgt:

17:45 DVO/Transus 2 – Blauw-Wit 2
19.30 DVO/Transus 1 – Blauw-Wit 1