GTM-PHWNZZLK

Blauw-Wit na winst op Dalto als koploper naar degradatiepoule

Met een degelijke 23-19 thuiszege op Dalto/Klaverblad Verzekeringen gaat Blauw-Wit met de volle buit (8 punten) als koploper naar de degradatiepoule.

Na het mislopen van de kampioenspoule afgelopen dinsdag stond er zaterdag weer weer een belangrijke wedstrijd tegen Dalto op het programma. Naast ons gaan ook KCC en Dalto naar de degradatiepoule. Omdat de punten tegen de ploegen die meegaan naar de degradatiepoule blijven staan was het duel tegen Dalto van groot belang. 

Bij Blauw-Wit ontbraken Loraine en Momo. Loraine werd in de basis vervangen door Mandy. Gelukkig was Jordi na twee gemiste duels ook weer hersteld en hij begon ook in de basis. Zowel Mandy als Jordi zouden een belangrijke rol spelen deze wedstrijd.

De thuisploeg startte scherp. Er werd direct veel gescoord en Blauw-Wit nam gelijk afstand van de bezoekers. Bij 9-4 leek het erop dat de wedstrijd vroegtijdig zou worden beslist. Maar in plaats van 10-4 werd het 9-5 en vanaf dat moment kwam Dalto terug in de wedstrijd. De bezoekers hadden in de rest van de eerste helft het betere van het spel en stonden bij rust verdiend op een 11-12 voorsprong.

Vreugde bij de selectie na wederom een belangrijk doelpunt – foto Theo Aurik

Gelukkig repareerde Blauw-Wit de schade direct na rust. Door mooie goals van Jordi, Mandy, Fleur (2x), Randell en Stephanie werd het 17-13. Na een timeout verkleinde Dalto de marge weer iets maar de Zebra’s lieten de bezoekers niet meer langszij komen. Aan de hand van mooie afstandsschoten van Mandy en Jordi werd de eindstand bepaald op 23-19.

De reservebank viert de overwinning – foto Theo Aurik

Door deze zege gaan we met 8 punten aan kop in de degradatiepoule. In deze poule spelen we de komende weken nog uit en thuis tegen Groen Geel, TOP en Oost-Arnhem.

De stand in de degradatiepoule

De onderste drie teams uit de degradatiepoule degraderen direct uit de League. De nummer 3 uit de poule speelt nog een promotie/degradatie reeks tegen de verliezer van de hoofdklasse finale.

Blauw-Wit 2 won zaterdag ook van Dalto. Het werd 28-25. Ook dit is een belangrijke overwinning want hierdoor is de voorsprong op Dalto 2 vergroot naar 4 punten. De nummer 1 van de degradatiepoule kwalificeert zich voor de play-offs voor de finale van de reserve korfbal league.

Doelpunten: Jordi (6x), Mandy en Randell (beiden 5x), Stephanie (3x), Fleur (2x) en Roos en Mike (beiden 1x)

Foto Theo Aurik