Blauw-Wit neemt in slotfase pas afstand van Fortuna

07-12-2016

De korfballers van Blauw-Wit hebben ook hun tweede thuiswedstrijd dit seizoen omgezet in winst. Tijdens de eerste van de vier doordeweekse speelrondes voor de Amsterdammers werd Fortuna uit Delft pas in de slotfase met lege handen naar huis gestuurd. De eindstand van de bijzondere verjaardagswedstrijd voor Blauw-Wit (de ploeg bestond op de dag af precies 100 jaar) eindigde in 28-23.

 Blauw-Wit, waar Randell van der Steen in de basis begon voor de geblesseerde Momo Stavenuiter, begon sterk aan de wedstrijd en nam al snel een 5-1 voorsprong. Dit gat van 4 doelpunten werd in de eerste helft door de thuisploeg gekoesterd tot de rust. Fortuna deed er alles aan om telkens weer dichterbij te komen, maar bij een 11-7 stand in het voordeel van Blauw-Wit werd er 5 minuten lang niet gescoord door beide teams. Uiteindelijk scoorde beiden partijen voor rust nog 5 maal, maar bleef het verschil tussen beide ploegen gelijk. Dit resulteerde in een 16-12 ruststand.

 Na de rust kwamen de gasten uit Delft uitstekend uit de kleedkamer en zette Blauw-Wit wat meer onder druk. Mede door twee goals op rij van Nik van der Steen werd het gat gedicht tot twee goals, 19-17. Dit zorgde voor een opleving bij Fortuna en haar aanhangers. Tot 23-20 en 10 minuten voor tijd kon de ploeg uit Delft uitstekend met de Amsterdammers mee, maar drie goals op rij van Blauw-Wit binnen vijf minuten (en geen doelpunt van de gasten) Fortuna de das om. In de laatste vier minuten, bij een 28-22 stand, probeerde beide ploegen nog de score wat verder op de drijven. Helaas voor het publiek werd er nog maar een maal doel getroffen door Fortuna-aanvoerder Marcel Segaar.

 Aanstaande zaterdag mag Fortuna deze verliespartij recht proberen te zetten in een thuiswedstrijd tegen de koploper van de Korfballeague: PKC. Fortuna zal er alles aan doen om het PKC zo lastig mogelijk te maken en zich wat steviger in de middenmoot te doen plaatsen.

 Een dag later neemt Blauw-Wit het ook in een thuiswedstrijd op tegen AW/DTV in de eerste Amsterdamse derby van dit zaalseizoen. Voor Blauw-Wit betekent winst aanhaken bij de top 4, terwijl AW/DTV nog op haar eerste punt wacht.