Blauw-Wit op drempel van lijfsbehoud na winst bij GG/IJskoud de Beste

Na het onverwachte verlies tegen Oost-Arnhem hadden we dit weekend wat goed te maken. De uitwedstrijd bij GG/IJskoud de Beste bleek daar een uitstekende mogelijkheid voor. In een voortreffelijke eerste helft werd de basis gelegd voor een 21-25 overwinning. Door dit goede resultaat gaan we ruim aan kop in de degradatiepoule waarin de eerste twee plekken recht geven op direct lijfsbehoud.

Groen-Geel begon rommelig aan de wedstrijd. Onder druk van onze verdediging gingen hun eerste aanvallen direct verloren door slordige plaatsfouten. Daar wist onze aanval direct van te profiteren. Momo was na zijn blessure weer teruggekeerd in de basis en scoorde zorgde met mooie schoten voor 0-1 en 0-2.

Groen-Geel kon daarna nog wel enigszins aanhaken maar we hadden duidelijk het beste van het spel. Na 5-7 kwamen we nog beter op stoom. Momo was goed op schot en bleef scoren. Mede mogelijk gemaakt door goed steunende dames en uitstekend reboundwerk van Kenny. Groen-Geel voerde de nodige wisselingen door. Daardoor kwam Momo wat moeilijker tot scoren, maar Fleur nam dat feilloos van hem over met mooie schoten.

De voorsprong werd zo steeds verder uitgebouwd. Via 7-14 werd het uiteindelijk 9-16 met rust. Een comfortabele marge die dik verdiend was op basis van het vertoonde spel. Meer rust in de aanval, uitstekend verdedigende druk, goede discipline in de spelafspraken en een flinke dosis teamspirit en spelplezier. Wat een contrast met vorige week!

Na rust kwam Groen-Geel wat beter in de wedstrijd. De achterstand werd direct iets verkleind maar gelukkig scoorden wij zelf ook weer mee. Tot aan 13-19 was er nog geen vuiltje aan de lucht. Daarna zette de thuisploeg nog wat verder aan. Aan de hand van een sterk spelende Lisanne de Bruin kwam de stand op 19-22.

Mandy viert haar belangrijke score met Momo en Mike – foto Ilse Schaffers

Even leek het erop dat Groen-Geel nog dichterbij zou komen maar Mandy forceerde met een mooie actie naar binnen een strafworp. Die benutte zij feilloos (haar 4e goal alweer) waardoor het 19-23 werd. Even later gooide Jordi de wedstrijd in het slot door op 20-23 een vrije schotkans te benutten. Mike scoorde daarna ook nog de 20-25 met een mooi afstandsschot onder hoge druk. De 21-25 van Groen-Geel was daarna alleen nog van belang voor de Billie Ballie deelnemers. 😉

De stand met nog 3 wedstrijden te gaan

Het 2e won ook van Groen-Geel. Het was lang spannend maar waar de thuisclub stopte met scoren vanaf 16-1`6 gingen wij gewoon door. Het werd uiteindelijk 16-23. Hierdoor kan het 2e de groepswinst die recht geeft op deelname aan de felbegeerde play-offs bijna niet meer ontgaan.

Het 2e viert de verdiende overwinning – foto Ilse Schaffers

De volgende wedstrijd is de return tegen TOP/LITTA. Zij verloren dit weekend nipt van KCC/CK Kozijnen en komen op zaterdag 12 maart op bezoek.

Het 2e speelt dan om 18.15 uur gevolgd door het 1e om 20.00 uur.