GTM-PHWNZZLK

Blauw-Wit op routine langs KCC/CK Kozijnen

Blauw-Wit boekte dit weekend op routine een degelijke 21-28 overwinning bij KCC/CK Kozijnen. Door deze overwinning is Blauw-Wit nog volop in de race voor een plek in de kampioenspoule.

In de beginfase gingen de ploegen gelijk op. Blauw-Wit kwam via een fraai afstandsschot van Roos Verheugt op een 2-4 voorprong. KCC maakte daarna met twee doelpunten van Bo Oppe snel gelijk. Bij 5-5 scoorde Randell van der Steen tweemaal achter elkaar. Hij kwam in de eerste helft maar liefst zes keer tot scoren. Toch was het KCC dat na een sterke fase aan de hand van Sanne Alsem op een 10-8 voorsprong kwam. Blauw-Wit kwam daarna snel weer langszij door mooie schoten van Stephanie van Geffen en Momo Stavenuiter.

Het leek erop dat de ploegen met een gelijke stand zouden gaan rusten maar niets was minder waar. Door drie scores op rij van Roos, Mike en Randell kwam Blauw-Wit op een 12-15 voorsprong. Bo Oppe bracht de marge weer terug naar twee waarna Mike van de Reep in de laatste seconden nog een strafworp wist te versieren. Die benutte hij zorgvuldig waardoor de Zebra’s met een 13-16 stand mocht gaan rusten.

De tweede helft begon Blauw-Wit niet goed aan de wedstrijd. KCC kwam in twee minuten tijd terug naar 15-16. Daarna volgde een rommelige fase waarin de score aan beide kanten stokte. Met een mooi afstandsschot bracht Momo na zeven minuten de marge weer op twee.

Bij een 18-20 stand kreeg Mike een groene kaart vanwege een onbesuisde duw tegen zijn tegenstander in het paalgebied. Naast een groene kaart werd er bovendien een strafworp aan KCC toegekend terwijl er geen sprake was geweest van een doelkans. Randy Oosting benutte het buitenkansje.

Aan de andere kant was het ‘Good old’ Mandy Koelman, in het veld voor Joni van der Kuil, die met een mooie vrije bal de score op 19-21 bracht.

Bij een 20-22 stand kreeg Sanne Alsem een groene kaart door hard inspringen bij een vrije bal van Mandy. Zij benutte de strafworp en vanaf dat moment kreeg Blauw-Wit definitief de overhand.

Mandy Koelman viert haar doelpunt

Met mooie scores van Momo, Roos en Jordi en wederom Mandy werd het 20-27. Bo Oppe deed met zijn 7e doelpunt nog iets terug maar Roos bracht met haar zesde doelpunt alweer de eindstand op 21-28.

Een verdiende overwinning voor Blauw-Wit dat op basis van ervaring op belangrijke momenten de wedstrijd naar zich toe trok.

Doelpunten: Randell van der Steen (7x), Roos Verheugt (6x), Mike van der Reep (5x), Mandy Koelman en Momo Stavenuiter (beiden 3x), Jordi van Elburg (2x), Kenny Lauf en Stephanie van Geffen (beiden 1x)

Wedstrijdverloop
Samenvatting

Blauw-Wit 2 wist ook te winnen van KCC. Na een ruime voorsprong kwam KCC nog wel wat terug in de wedstrijd maar spannend werd het niet meer. Blauw-Wit won verdiend met 21-23.

De wedstrijden van Blauw-Wit 1 en 2 zijn terug te kijken via Eyecons.

Op zondag 23 januari speelt Blauw-Wit thuis tegen KZ/Thermo4U dat dit weekend LDODK/Rinsma Modeplein nipt versloeg. Een spannende wedstrijd in de strijd om de plekken 2 en 3 die toegang opleveren tot de kampioenspoule.

Het tweede speelt om 13.45 gevolgd door het eerste om 15.30 uur.

De stand in poule A