Blauw-Wit richting einde seizoen: met de laatste kans en transferperikelen

Marloes!

Het seizoenslot is aangebroken, nog twee speelrondes en dan is het einde daar van de reguliere competitie. Of het seizoen dan ook klaar is voor Blauw-Wit, is nog onduidelijk. In deze laatste weken, waarin vooral allerlei transfers centraal stonden, vechten de Amsterdammers voor hun laatste kans op de kruisfinales. “Maar we leven er ontspannen naartoe”, zegt Marloes Frieswijk in gesprek met Korfbal.nl.

Afgelopen dinsdag werd er nog getennist in plaats in plaats van de normale korfbaltraining. Er valt niet echt aan de ploeg af te lezen dat de laatste cruciale fase van het veld is aangebroken. Dat kan Frieswijk, die tegen LDODK/Rinsma Modeplein zelf afwezig was door een studiereis naar New York, dan ook wel beamen. “Ik denk niet dat het heel erg is als we het niet halen. Voor de zaal hebben we namelijk niet goed gepresteerd, we haalden alleen vier punten tegen KCC/SO natural en AW.DTV. Het zou wel leuk zijn als we het alsnog halen, maar het is geen schande.” Wat betreft die eerste helft van de veldcompetitie, Blauw-Wit moest er nog even inkomen. “Er stond weer en nieuw team en we hadden wat last van blessures, dan speel je niet optimaal.”

Goed, dat is al een paar maanden terug. Op dit moment draait de ploeg van Barry Schep wél lekker, met drie gewonnen wedstrijden uit drie wedstrijden. “Tegen AW.DTV hadden we het de eerste helft lastig en KCC was de betere, maar die pot trokken we de laatste tien minuten toch naar ons toe”, plaatst de 22-jarige korfbalster het in perspectief.

Fortuna
Wil Blauw-Wit die kruisfinales nog halen, dan zal Fortuna – dat met KZ/Hiltex drie punten voor staat – verslagen moeten worden. De international voorziet een lastig duel. “Ze hebben veel reboundkracht. Wij moeten daar ons goede schotpercentage tegenover zetten. Ik denk dat het een leuk potje wordt”, zegt ze.

Maar of het ook een potje op de scherpst van de snede wordt? Frieswijk durft dat niet zo te zeggen. “We leven er ontspannen naartoe, maar op het moment zijn we echt wel scherp, hoor. We zullen alles geven op dat moment.” Ze hoopt de huidige reeks nog twee dagen door te zetten. “Het zou lekker zijn om het seizoen met twee winstpartijen af te sluiten, dan heb je het toch goed gedaan. Ik weet niet of het genoeg is voor de kruisfinales, maar we gaan ervoor.”

‘Waarom zou ik dan blijven?’
Toch lijkt men zich bij de Amsterdamse club al meer op volgend jaar te richten dan op de laatste fase van de competitie. Er gebeurt namelijk genoeg op transfergebied; Frank Mostard gaat naar TOP/SolarCompleet, Peter Scheek en Tess ten Pas stoppen bij Blauw-Wit, maar de club krijgt hiervoor wel Leanne Aurik, Manon Wiegerink, Mandy Koelman en Otto Fabius voor terug en maakt Christan Dekkers de overstap van KCC. En wat gaat Frieswijk doen? In de zaal ging het gerucht dat zij 100% zeker bij de club zou blijven, maar dat sprak ze op dat moment tegen. Haar beslissing staat nu toch vast. “Ik blijf bij Blauw-Wit.

Het is jammer dat er mensen gaan, maar ook leuk dat er weer mensen (nieuw) bijkomen. Dan kunnen we aan de selectie bouwen.” De Friezin heeft wel even goed nagedacht of ze op en neer zou blijven reizen naar de hoofdstad. “Als er veel bij de club vertrekken, waarom zou ik dan wel blijven en anderhalf uur op en neer rijden?”, vroeg ze zich af.

“Volgend jaar hebben we echter weer een goed team staan en om na twee jaar alweer terug te keren, zou niet goed zijn. Ik heb veel aan Blauw-Wit te danken. Of dit dan een loyaliteitskwestie is? Nee, ik heb het ook gewoon naar mijn zin”, maakt ze duidelijk.

Bron: Korfbal.nl
Fotograaf: Rene van Dam, Korfbalfoto.nl