Blauw-Wit stevig aan kop in de degradatiepoule na winst bij TOP/LITTA

Blauw-Wit heeft met een 17-18 overwinning bij TOP/LITTA haar koppositie in de degradatiepoule verder verstevigd. In een bloedstollende slotfase kwam TOP nog bijna langszij maar de nipte overwinning overwinning was wel degelijk verdiend.

Het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Blauw-Wit en TOP liepen allebei net de kampioenspoule mis en willen zich zo snel mogelijk veilig spelen. Bij TOP zorgde het mislopen voor een plotselinge trainerswissel die door weinig mensen was verwacht. Dat leverde behoorlijk wat onrust op binnen de club. Een overwinning op koploper Blauw-Wit zou meer dan gewenst zijn maar de Amsterdammers wilden natuurlijk juist graag profiteren van de onrust.

Er mocht eindelijk weer volop publiek aanwezig zijn bij de wedstrijd. Er waren behoorlijk wat Blauw-Wit supporters naar Sassenheim gekomen. We hadden er duidelijk zin in! 🙂

Eindelijk weer supporters bij de uitwedstrijden! – foto Ilse Schaffers

Goed begin

Blauw-Wit begon sterk aan het duel. Kenny scoorde direct een mooie doorloopbal. Kort daarna verscheen ook de 0-2 op het bord maar die voorsprong hield niet lang stand. TOP kwam snel beter in haar spel en kwam aan de goede kant van de score. Bij een 7-5 stand stokte de productie bij de thuisploeg. TOP kreeg meer moeite om onder de verdedigende druk van Blauw-Wit uit te komen. Kort voor rust stond het 9-9. De bezoekers gaven nog even extra gas en dat leverde nog 2 goals op. Roos scoorde een mooi afstandsschot de 9-10. Daarna was het Jordi die er 5 seconden voor rust met een fraai schot voor zorgde dat we met een goed gevoel gingen rusten.

Direct na rust had TOP weer het betere van het spel. De achterstand werd omgezet in een 12-11 voorsprong. Gelukkig schoot Roos daarna de gelijkmaker weer op het bord.

Betere fase voor Blauw-Wit door aanvallende wissels

Bij 13-13 kwam Thomas in het veld voor Mike en even later ook Joni. Zij brachten nieuwe aanvallende impulsen en dat had direct een positief effect. Joni zorgde met een mooie doorloopbal voor een nieuwe voorsprong maar TOP kwam daarna ook weer gelijk. Mike kwam in het andere vak in de ploeg voor Kenny. Daar kreeg hij aanvallend iets meer vrijheid waardoor hij tweemaal achter elkaar kon scoren.

Een mooi schot van Jordi bracht de stand op 14-17. Daarna was het Joni die met een mooi schot de marge drie minuten voor tijd zelfs op vier bracht.

Joni viert de 14-18 met het publiek – foto Ilse Schaffers

De overwinning leek veilig maar het lukte helaas niet om de marge op vijf te brengen. Een schot van Randell draaide net uit de korf. Even later miste Mandy, die Barbara Brouwer prima van het scoren af hield, een strafworp.

Bloedstollende slotfase

Met nog twee minuten op de klok begon TOP aan een ultieme inhaalrace. Ze wisten in korte tijd nog drie keer te scoren waardoor de stand dertig seconden voor tijd 17-18 werd. Met nog tien seconden op de klok leek TOP nog een laatste aanval te krijgen maar een gewaagde onderschepping van Stephanie maakte een einde aan alle illusies. Belangrijke punten voor ons waardoor onze koppositie in de degradatiepoule nog verder is verstevigd.

foto Ilse Schaffers
foto Ilse Schaffers

Leuk feitje: Joni werd na afloop verkozen tot Player of the Match. Gebeurt niet vaak dat er bij TOP iemand van de bezoekers deze eer krijgt. 🙂

Volgende week ontvangen we Oost-Arnhem dat dit weekend haar eerste punten haalde met knappe 20-17 overwinning op KCC/CK Kozijnen.

De stand

GPD
7. Blauw-Wit510+18
8. Groen-Geel58+14
9. TOP56+17
10. KCC54-5
11. Oost-Arnhem52-24
12. Dalto50-20

In de degradatiepoule degraderen de onderste drie clubs (nummers 12, 11 en 10) rechtstreeks naar de nieuw te vormen tussenklasse. De nummer 9 van de Korfbal League speelt een play-downserie (best of three) tegen de verliezer van de Hoofdklassefinale, terwijl de winnaar van de Hoofdklassefinale rechtstreeks naar de Korfbal League promoveert.

Blauw-Wit 2 gaat voor het kampioenschap

Blauw-Wit 2 won ook van TOP. En hoe! Het werd maar liefst 11-24. Het 2e gaat voor de eerste plaats in de poule. Die plek geeft recht op deelname aan de play-offs.

foto Ilse Schaffers

Programma komend weekend

26/2 18.15 uur Blauw-Wit 2 – Oost-Arnhem 2
26/2 20.00 uur Blauw-Wit 1 – Oost-Arnhem 1