Blauw-Wit strijdend ten onder tegen LDODK

Het is Blauw-Wit niet gelukt om voor de derde week op rij te winnen in de Korfbal League. Na een weinig verheffend duel met veel strijd nam LDODK/Rinsma Modeplein twee punten mee naar Friesland.

Wedstrijden tussen Blauw-Wit en LDODK staan meestal garant voor veel doelpunten. Dat was vandaag niet het geval in de Blauw-Wit hal in Amsterdam.

De Zebra’s starten de wedstrijd goed en maakten het LDODK bijzonder lastig door goed achter te verdedigen. De Friezen hadden mede daardoor veel moeite om de korf te vinden waar de thuisploeg in de beginfase wel regelmatig in slaagde. Jordi van Elburg zorgde na 21 minuten met een mooi afstandschot voor een 9-4 voorsprong. Het leek er even op dat deze marge nog verder vergroot zou worden maar door wat omzettingen kwam LDODK steeds beter in de wedstrijd.

Door vijf doelpunten in korte tijd kwamen de bezoekers van een 10-5 achterstand terug naar 10-10. Een fraaie doorloopbal van Momo Stavenuiter zorgde ervoor dat Blauw-Wit toch nog met een voorsprong de rust in ging.

In de tweede helft waren de doelpunten schaars. Er werd door beide ploegen flink gestreden om de rebound. LDODK kwam aan de leiding en breidde de voorsprong uit naar 12-15. Blauw-Wit weigerde zich echter gewonnen te geven en bleef nog altijd in het spoor van de bezoekers.

Op 14-16 leek de thuisploeg kort voor tijd recht te hebben op een strafworp maar deze werd door de arbiters niet toegekend. Femke Faber maakte in de laatste minuut aan alle illusies een einde door van afstand de 14-17 te noteren.

Een belangrijke overwinning voor LDODK/Rinsma Modeplein dat volgende week koploper Fortuna/Delta Logistiek op bezoek krijgt. Blauw-Wit speelt volgende week uit bij hekkensluiter Dalto/Klaverblad Verzekeringen.

Doelpunten: Momo Stavenuiter (4x), Randell van der Steen (3x), Loraine Vissers, Jordi van Elburg (beiden 2x), Roos Verheugt, Jessica Jansen, Kenny Lauf (allen 1x)