Blauw-Wit troeft LDODK overtuigend af in Gorredijk

Blauw-Wit heeft haar eerste overwinning in de Korfbal League van dit seizoen te pakken. In Gorredijk troefden de Amsterdammers LDODK/Rinsma Modeplein overtuigend af met 21-29.

Blauw-Wit begon de wedstrijd meteen goed met een 0-3 voorsprong. LDODK had door het achterverdedigen van de bezoekers grote moeite om tot goede kansen te komen. Bovendien haalden de Amsterdammers een veel hoger schotpercentage dan LDODK. Mike van de Reep was met 5 goals de uitblinker in de eerste helft. Steeds als LDOK dichterbij dreigde te komen scoorde Blauw-Wit waardoor er met rust een comfortabele 9-14 voorsprong op het bord stond.

Mike van de Reep viert zijn doelpunt – foto Winanda van Zwamen

Door een sterk begin van de tweede helft werd de voorsprong nog verder uitgebouwd. Dankzij goed verdedigend werk kon LDODK daar te weinig tegenover zetten. De thuisploeg probeerde middels invallers Marjolijn Kroon en Marvin Piepers de schade nog wat te repareren maar de marge werd niet meer kleiner dan vier goals. LDODK kwam zo’n vijf en halve minuut voor tijd nog wel terug tot 20-24. Daarna maakten Mike van de Reep en invaller Niels Stuurstraat een einde aan de illusies van de thuisploeg. Blauw-Wit won uiteindelijk dik verdiend met 21-29.

De meegereisde supporters vierden een mooi feestje in Gorredijk

Blauw-Wit 2 wist zondag ook te winnen in Friesland. LDODK 2 werd met 20-23 verslagen. Blauw-Wit 3 speelde ook bij LDODK en verloor nipt met 21-20.

Blauw-Wit speelt op zaterdag 3 december haar volgende wedstrijd. Tegenstander is dan promovendus Unitas/Perspectief dat na 3 wedstrijden nog puntloos onderaan staat.

Het programma voor 3 december is als volgt:

16:40 uur Blauw-Wit 3 – KVS/Groeneveld Keukens 2
18:15 uur Blauw-Wit 2 – Unitas/Perspectief 2
20:00 uur Blauw-Wit 1 – Unitas/Perspectief 1