GTM-PHWNZZLK

Blauw-Wit verkoopt de huid duur aan LDODK/Rinsma Modeplein

Blauw-Wit werd in de eerste wedstrijd van het Korfbal League seizoen 2023/2024 direct op de proef gesteld. De thuisploeg speelde in een sfeervolle Blauw-Wit hal een goede wedstrijd en toonde veel strijdlust. Desondanks was het LDODK/Rinsma Modeplein dat haar rol als favoriet waarmaakte met een enigszins geflatteerde 20-27 overwinning.

Bij Blauw-Wit begonnen Linda van der Wal, Lindsy Krop, Stephanie van Geffen en Niels Stuurstraat in de basis. Coaches Barry Schep en Mark van der Laan starten daarmee met een behoorlijk verjongd team aan een nieuw seizoen.

LDODK versterkte zich dit seizoen met international Terrenc Griemink die overkwam van Groen Geel. Coach Gerald Aukes heeft dit seizoen met vier internationals een selectie van formaat waarmee hij ongetwijfeld de ambitie heeft om de finale in Ahoy te halen.

Ondanks dat de bezoekers uit Gorredijk als favoriet aan het duel begonnen maakte Blauw-Wit zondag direct duidelijk dat het de punten niet cadeau zou doen. De thuisploeg leverde veel strijd en had in de beginfase het betere van het spel. Dat leverde een terechte 3-1 voorsprong op.

Helaas was deze voorsprong van korte duur. LDODK kwam snel langszij en stond even later op een 4-7 voorsprong. Na een ‘buzzer beater’ van de goed spelende Linda kregen we dezelfde marge ook bij rust: 8-11.

Sfeervolle ambiance in de Blauw-Wit hal

Na rust ging Blauw-Wit opnieuw de strijd aan met de Friezen. Een mooie doorloopbal van Linda zorgde voor 11-13. Verdedigend maakte Lindsy het international Femke Faber bijzonder lastig.

Linda van der Wal speelde een goede wedstrijd en scoorde vier goals – foto Ilse Schaffers

Lisa Prent maakte als vervanger van Stephanie haar Korfbal League debuut. Met een fraai kort schot zorgde zij voor 13-16.

We zaten lange tijd goed in de wedstrijd en hebben goed weerstand geboden tegen LDODK” – Loraine Vissers

Ondanks de goede verdedigende druk lukte het LDODK toch om de voorsprong uit te bouwen. Bij 13-19 was het verzet van de thuisploeg gebroken. De uitstekend spelende Ran Faber schoot met een fraaie goal in de slotseconden de 20-27 eindstand op het bord.

Blauw-Wit 2 en 3 speelden ook thuis tegen LDODK/Rinsma Modeplein. Het 3e won ruim met 22-14. Het 2e verloor helaas nipt met 21-23.

Blauw-Wit speelt haar eerstvolgende wedstrijd op zaterdag 25 november tegen KCC/CK Kozijnen in Capelle aan den IJssel.