Blauw-Wit verliest in eigen huis van Oost-Arnhem

We hadden dit weekend goede zaken kunnen doen in de race om lijfsbehoud. Na een povere wedstrijd stonden we echter met lege handen. De vervelende conclusie: Blauw-Wit was niet goed genoeg en Oost-Arnhem won verdiend in Amsterdam.

We startten de wedstrijd goed. Met goals van Jordi, Mandy en Randell kwamen we op een verdiende 3-1 voorsprong. Daarna kwam Oost-Arnhem beter in haar spel. Tot aan 5-5 ging het gelijk op maar daarna kregen we steeds meer moeite met het spel van de tegenstander. Oost-Arnhem verdedigde structureel achter en had in het vak van Stephanie, Roos, Jordi en Mike meer lengte. Onze aanvallen waren vaak te statisch waardoor de bezoekers vaak na één schot de bal alweer veroverden.

Oost-Arnhem liep uit naar 6-10 waarna Momo in de ploeg kwam. Dat sorteerde meteen effect want hij scoorde tweemaal achter elkaar. Helaas werd direct daarna de marge toch weer op vier gebracht. Willemien Kracht scoorde in de laatste minuut voor rust nog tweemaal waardoor de ruststand 8-12 werd.

In de tweede helft wisselden Stephanie en Fleur van vak (eigenlijk weer terug naar de opstelling van de afgelopen weken). Dat bracht iets meer balans in het team maar het lukte alleen nog niet om dichterbij te komen. Tot aan 17-21 bleef de marge steeds schommelen rond de vier goals.

Daarna ging Oost-Arnhem wat slordiger spelen en we voelden dat er nog wat te halen was. Met nog een paar minuten op de klok begonnen we met een slotoffensief. Mandy nam de ploeg aan de hand en scoorde met een vrije bal de 18-21. Twee minuten later scoorde zij met een mooi afstandsschot de 19-21.

Helaas lukte het niet om nog dichterbij te komen. De bezoekers kwamen weer op drie doelpunten voorsprong. Momo zorgde nog voor de 20-22 maar de aanvallen daarna verliepen te onrustig met onnodig balverlies. De laatste goal viel aan de andere kant en dus werd de eindstand 20-23. Een verdiende overwinning voor de bezoekers.

Omdat concurrenten TOP/LITTA en GG/IJskoud de Beste dit weekend ook verloren verandert er in de stand bovenin de poule weinig.