Blauw-Wit verliest opnieuw van LDODK/Rinsma Modeplein

Blauw-Wit is er opnieuw niet in geslaagd om te winnen van LDODK/Rinsma Modeplein. In een aantrekkelijk duel dat live werd uitgezonden op NPO1 hield LDODK met 26-23 de punten in Gorredijk.

In de eerste helft gaven beide ploegen elkaar veel verdedigende druk. Tot aan 5-5 scoorden de teams om en om. Daarna stond LDODK steeds op voorsprong maar de marge werd niet groter dan twee doelpunten. Vlak voor rust bepaalde Ran Faber de ruststand op 10-8 in het voordeel van de thuisploeg.

De Friezen begonnen scherp aan de tweede helft en bouwden de voorsprong snel uit naar 13-8. Het was duidelijk dat er iets moest veranderen bij Blauw-Wit. Er volgde een hele reeks wissels waarbij Randell en Momo van vak wisselden. Daarnaast kwam Mandy de aanval versterken naast Loraine.

Loraine scoort een mooie doorloopbal

De dames werden nadrukkelijk in stelling gebracht en dat resulteerde direct in resultaat. De achterstand werd verkleind naar 13-11. Even later moest Mike van de Reep met een groene kaart het veld verlaten wegens commentaar op de leiding. LDODK wist daarna uit te lopen naar 16-13 maar Mandy bracht Blauw-Wit weer terug in de wedstrijd.

Door sterk reboundwerk van met name Julian Frieswerk kon LDODK vaak blijven herhalen. Dat resulteerde in twee goals van Marlou Kuiper waardoor de marge weer op vier goals kwam. Met Mike weer terug in de ploeg gaf Blauw-Wit de strijd nog niet op. Met 2 fraaie goals bracht Randell zijn ploeg opnieuw in het spoor van LDODK. Daarna scoorden beide teams weer om en om.

Randell in actie

Met nog twee minuten op de klok scoorde Loraine Vissers de aansluitingstreffer. Helaas slaagden de bezoekers er niet in om langszij te komen. Femke en Ran Faber scoorden nog wel en bepaalden zo de eindstand op 26-23.

Een spannende wedstrijd waarin Blauw-Wit de huid duur verkocht. Door deze uitslag ligt de strijd om de plekken 2 en 3 die recht geven op deelname aan de kampioenspoule nog altijd open.

De stand in poule A

Blauw-Wit heeft nauwelijks tijd om te herstellen want aanstaande dinsdag staat het belangrijke inhaalduel met KZ/Thermo4U op het programma.

Doelpunten: Mike van de Reep, Randell van der Steen (beiden 5x), Mandy Koelman (4x), Roos Verheugt, Loraine Vissers (beiden 3x), Kenny Lauf (2x), Thomas Perotti (1x)

Samenvatting NOS
Wedstrijdverloop
Wedstrijd terugkijken

Blauw-Wit 2 wist wel te winnen in Gorredijk. LDODK/Rinsma Modeplein 2 werd met 19-20 verslagen waardoor Blauw-Wit 2 nog altijd de ranglijst aanvoert.

Blauw-Wit krijgt op 1 februari KZ/Thermo4U op bezoek. Het 2e speelt dan om 19.00 uur gevolgd door het 1e om 20.45 uur.