GTM-PHWNZZLK

Blauw-Wit wint opnieuw in de slotseconden

De kenners waren het vooraf grotendeels met elkaar eens. KZ/Thermo4U zou zaterdag gaan winnen van Blauw-Wit. Het was hooguit nog de vraag of het een grote of een kleine overwinning zou worden. Dat pakte zaterdag toch wat anders uit want Blauw-Wit pakte voor de tweede week op rij de winst in de slotseconden.

Na een stroef begin op het veld was KZ de Korfbal League verrassend goed gestart met twee overtuigende overwinningen op Dalto en LDODK. Blauw-Wit startte de Korfbal League met een beperkt verlies bij Fortuna na een goede wedstrijd. Afgelopen week scoorde Randell van der Steen na een moeizame wedstrijd vlak voor tijd de winnende treffer tegen KCC.

Blauw-Wit miste tegen KZ bovendien sterspeelster Loraine Vissers (ziek) en coach Mark van der Laan (geschorst). Coach Erik van Brenk gaf voor de wedstrijd al aan dat de Zebra’s een goed strijdplan hadden bedacht en dat de huid duur verkocht zou worden.

Middels achterverdedigen werd KZ gedwongen tot diverse eenschotsaanvallen waar aan de andere kant aan de hand van Roos Verheugt al snel een 1-5 voorsprong werd opgebouwd. KZ kwam daarna iets beter in haar spel en wist de score weer gelijk te trekken. Toch liet Blauw-Wit zich hierdoor niet van de wijs brengen. De strategie werkte immers nog steeds goed want KZ kwam nog altijd moeilijk tot scoren. In de rust stond er een 8-9 score op het bord.

In de tweede helft leek KZ aan de goede kant van de score te komen maar van 12-10 werd het even later toch weer 13-16 voor Blauw-Wit. Door wat extra aanvallende impulsen wist de thuisploeg ook deze achterstand weer goed te maken waardoor de stand 3 minuten voor tijd op 16-16 kwam.

Een rommelige maar superspannende slotfase volgde. Beide ploegen slaagden er niet in om in de laatste minuten de score nog verder te verhogen. In de laatste minuut verspeelde KZ de laatste mogelijkheid om de winst te pakken waarna Blauw-Wit nog een laatste aanval kreeg. Vier seconden voor tijd werd er een vrije bal toegekend aan Blauw-Wit. Na een time-out en diverse wissels was het Mike van der Reep die met zijn kenmerkende onehander koelbloedig de overwinning opeiste.

Door de defensieve strategie van beide ploegen was het een weinig hoogstand duel maar de spanning maakte dit helemaal goed. Wederom een fantastische ontknoping en twee belangrijke punten voor Blauw-Wit dat de hele wedstrijd vasthield aan het succesvolle strijdplan.

Foto’s: Actiefotografie

De Zebra’s zijn hiermee volop in de race voor een plek in de felbegeerde kampioenspoule.

Op zondag 12 december krijgt Blauw-Wit bezoek van LDODK/Rinsma Modeplein dat afgelopen zaterdag met 26-22 won van Dalto/Klaverblad verzekeringen. 

De wedstrijden van Blauw-Wit 1 en 2 zijn terug te kijken via Eyecons.

Doelpunten: Roos Verheugt (5x), Mike van de Reep (4x), Jordi van Elburg (3x), Randell van der Steen, Fleur Blötevogel (2x) en Momo Stavenuiter