Blauw-Wit wint overtuigend bij KCC/CK Kozijnen

In ronde 2 van de Korfbal League boekte Blauw-Wit een belangrijke overwinning bij KCC/CK Kozijnen in Capelle aan den IJssel. Blauw-Wit bleef de hele wedstrijd aan de goede kant van de score en maakte na rust het verschil. Het werd uiteindelijk 15-20.

Na de nederlaag van vorige week thuis tegen LDODK wilde Blauw-Wit laten zien waarom het met een vernieuwde selectie haar ambities naar boven heeft bijgesteld.

KCC/CK Kozijnen kent een uitdagende start van het seizoen. Zonder de naar PKC vertrokken international Bo Oppe en de geblesseerde Randy Oosting verloor KCC in de eerste ronde met 24-18 bij DVO/Transus.

Beide ploegen begonnen met veel energie aan de wedstrijd. Randell bekroonde zijn honderdste duel in de Korfbal League met de openingstreffer. Lindsy zorgde direct daarna voor een 0-2 voorsprong. KCC ging in de achtervolging en kwam bijna langszij. Op 3-4 miste de thuisploeg een strafworp waar Niels direct van profiteerde middels een rake vrije bal.

Diezelfde Niels wist zijn voormalige teamgenoot Koen Collée, zij speelden samen bij Nieuwerkerk, goed van het scoren af te houden.

Blauw-Wit bouwde de voorsprong uit tot 5-9. Na wat wissels kwam KCC daarna terug tot 8-9. Met een mooie vrije bal bepaalde Jordi de ruststand op 8-10.

Na rust lukte het KCC niet meer om bij te blijven. Mede door de goede druk van Blauw-Wit scoorde de thuisploeg een kwartier lang niet. De Zebra’s bleven wel scoren. Met goals van Frank, Stephanie, Jordi, Linda en Loraine werd de voorsprong uitgebouwd naar 8-15.

Vanaf dat moment begon KCC weer mee te scoren maar toen was het verschil al te groot om de spanning nog terug te brengen in de wedstrijd.

Thijs werd aanvallend ingebracht voor Randell en had met 2 goals nog een mooi aandeel in de 15-20 winst.

Blauw-Wit 2 won ook van KCC/Kozijnen 2. Het werd 21-27.

In de ronde 3 van de Korfbal League gaat Blauw-Wit op zaterdag 2 december op bezoek bij GG/RMcD Huis Emma. Het 2e speelt om 17.15 uur gevolgd door het 1e om 19.00 uur. De wedstrijden zijn live te volgen via eyecons.com.