Blauw-Wit wint verdiend van Groen Geel in Wormer

Blauw-Wit heeft zaterdag goede zaken gedaan in de Korfbal League. In een fysieke wedstrijd won Blauw-Wit verdiend met 21-25 van concurrent Groen Geel in Wormer.

Bij Blauw-Wit ontbrak Mandy Koelman wegens ziekte. Zij werd vervangen door Stephanie van Geffen die een uitstekende wedstrijd speelde.

De openingsfase was voor Groen Geel. Na 6 minuten stond de thuisclub met 3-1 voor. Daarna kwam Blauw-Wit beter in de wedstrijd en kwam Groen Geel moeilijker tot scoren. De achterstand werd omgebogen naar een 3-5 voorsprong en werd dankzij een paar mooie treffers uitgebouwd naar 7-11.

De ruststand was 9-13.

Foto NH SPort

Direct na rust vergrootte aanvoerder Loraine Vissers met een mooie actie de marge naar 6 punten. Groen Geel ging met veel fysieke strijd in de achtervolging maar schoot niet met scherp. Blauw-Wit haalden een hoger rendement uit de schoten. Steeds als de thuisploeg de achterstand verkleinde antwoorden de bezoekers vrijwel direct.

Bij 13-16 leek de thuisploeg de aansluiting te vinden maar Fleur Blötevogel scoorde aan de andere kant direct de 13-17. Daarna was Blauw-Wit weer de bovenliggende partij. Zeven minuten voor tijd was de stand 16-23. Groen Geel deed nog wel iets terug maar de winst van de Amsterdammers kwam geen moment meer in gevaar. De eindstand was 21-25.

Blauw-Wit 2 won overtuigend met 18-25 van Groen Geel 2.

Door deze belangrijke overwinning klimt Blauw-Wit op de ranglijst naar plaats 6. De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 14 januari. Dan neemt onze selectie het in de Blauw-Wit hal op tegen DVO/Transus.

Het programma is als volgt:

18:45 Blauw-Wit 2 – DVO/Transus 2
20:30 Blauw-Wit 1 – DVO/Transus 1