GTM-PHWNZZLK

Blauw-Witster Marloes in Oranje !

Natuurlijk waren we al enorm trots op haar, maar nu nog meer:  Marloes is gekozen voor het Nederlands team. Gezien haar ontwikkeling de afgelopen twee seizoenen natuurlijk helemaal terecht.
Marloes Frieswijk is door bondscoach Wim Scholtmeijer toegevoegd aan de selectie van TeamNL Korfbal. De 21-jarige speelster van Blauw-Wit (A) sluit per direct aan bij het Nederlands team, dat toewerkt naar het EK 2018 (13-21 oktober) in Friesland.
Marloes is een dominante speelster, die zowel aanvallend als verdedigend veel progressie heeft geboekt. Zij heeft het in zich om op termijn één van de beste vrouwen van Nederland te worden”, zo verklaart Scholtmeijer zijn keuze voor Frieswijk, die haar opleiding bij SCO genoot en al voor Oranje U16 en U19 uitkwam.
Frieswijk is momenteel bezig aan haar tweede seizoen bij Blauw-Wit, dat de derde plek in de Korfbal League bezet. Na veertien speelronden staat haar teller op 29 treffers. Vorig seizoen reikte ze met de Amsterdammers tot de Korfbal Leaguefinale.
Komende zondag speelt onze kersverse international met Blauw-Wit 1 tegen LDODK. Bij winst komen de play-offwedstrijden wel heel erg dichtbij. Genoeg redenen om zondag van de partij te zijn.
Marloes