Broere: ‘Dacht dat we er klaar voor waren’

BroerevsPKC

Blauw-Wit kreeg een flinke optater van TOP/SolarCompleet. Die 34-23 nederlaag in de eerste play-off dreunde nog wel even na in Amsterdam. Waar ze vorig jaar op het eind hun beste vorm haalden, lijkt de klad er nu een beetje in te zitten. Marc Broere hoopt nog op een ommekeer: “De mindset moet anders.”

“Het hakte er wel even mentaal in”, baalt Broere nog na. “Bij mij en bij iedereen. Het publiek was weer in grote getalen gekomen en dan startten we zo.” Het was matig van Blauw-Wit, maar TOP had ook wel een superstart. In no-time stond er een 9-0 voorsprong op het bord. “Dat is een gigantische voorsprong. Ik kwam tegen een ontketende Mick (Snel, red.) te staan, die er direct twee ballen erin gooide. Misschien was dit wel zijn beste pot van het seizoen. Tja, dan is het moeilijk om hem af te stoppen. Maar het was niet alleen Mick, heel TOP zette ons op 9-0.”

Zo’n achterstand is nauwelijks goed te maken. Zeker niet tegen TOP. Maar de Amsterdammers kwamen nog aardig terug in de wedstrijd. “Je gaat er alles aan doen om dat gat te verkleinen. In de rust bespraken we dat we er nog wat van wilden maken en dat lukte ook wel. Op een gegeven moment kom je terug tot vijf punten. Maar goed, daarna speelden wij weer treurig en dan komen zij net zo makkelijk weer op acht.”

Er zal een hoop moeten gebeuren bij de ploeg van Barry Schep, want het team kwakkelt al weken. Ook tegen Fortuna/Delta Logistiek en PKC/SWKGroep liet Blauw-Wit zich in de reguliere competitie niet van zijn beste kant zien. “Wij hoefden niet per se en dat is des Blauw-Wits. Bij zulke wedstrijden zakt ons niveau. Het fanatisme van vorig jaar mis ik wel en beetje, nu zijn we wat wisselvallig. Dat geldt ook voor mezelf.” Het gevoel voorafgaand aan de play-offs was echter niet zo slecht. “Ik moet eerlijk zeggen dat we vorige week een van onze beste trainingen van het seizoen hadden gedraaid en daarom dacht ik echt dat we er klaar voor waren, maar TOP was gewoon geweldig”, meent de 38-jarige korfballer.

Broere weet dat er uit een ander vaatje getapt moet worden, maar weet ook dat het nog niet gespeeld is. “Natuurlijk zullen zij het willen afmaken, maar wij zullen er vanaf het begin staan met zijn allen. We kunnen het echt wel. Daarvoor moet er wel met een andere mindset gespeeld worden. Spelen op zo’n mooi en hoog podium maak je niet vaak mee.”

Toch heeft Broere inmiddels al aardig wat grote wedstrijden achter zijn naam staan en misschien kan het zaterdag zomaar eens de laatste voor hem zijn. “Het is moeilijk om dat nu te zeggen, ik weet het nog niet. Ik ben nu volledig gefocust op de play-offs. Dit is onze laatste kans.”

Bron: Korfbal.nl
Fotograaf: Rene van Dam, Korfbalfoto.nl