Broere Korfbal League Topscorer Aller Tijden!!

Broere

Vandaag gebeurde waar alle fans van Blauw-Wit de hele feestdagen al reikhalzend naar uit hadden gekeken. Terwijl Marc Broere na de laatste wedstrijd van het jaar op 1350 doelpunten uit 232 wedstrijden stond, was het record van 1354 doelpunten in de Korfbal League vandaag binnen handbereik. In Delft werd de wedstrijd tegen Fortuna gespeeld in een bomvolle zaal in bijzijn van een flinke groep enthousiaste Blauw-Wit supporters. En de sympathieke Delftse collega’s lieten zich daarbij niet onbetuigd over Broere. Al voor de wedstrijd plaatsten ze een Ode aan Broere op hun website, waarin ze zijn spel samenvatten:

Broere zorgt niet alleen voor spektakel. De spits scoort doelpunt na doelpunt, waarbij de een vaak nog mooier is dan de ander. Hij is hard op weg om de tweede legendarische Nummer 14 van Amsterdam te worden.”

Tijdens de wedstrijd worden de punten van Marc Broere apart geteld en bij vier punten volgt al een groot applaus als de teller met 1354 doelpunten gelijk staat met het record van Jos Rosenboom. Korte tijd later is het weer raak en volgt een staande ovatie. Marc Broere is topscorer aller tijden in de Korfbal League!

Maar ondertussen gaat de wedstrijd gewoon door en die is lange tijd enorm spannend waarbij beide ploegen steeds weer gelijk op gaan. Pas in de eindfase breekt Blauw-Wit los en wint overtuigend met 17 – 20.

Na de wedstrijd reageert coach Barry Schep vol blijdschap en bewondering:

“Ik gun het Marc zo ontzettend, wat een winnaar, binnen en buiten het veld. Een voorbeeld voor velen hoe je met je sport om gaat. Hij maakt de mooiste goals en voor hem ga je echt naar het stadion, een fenomeen! Buiten de topsporter een geweldige kerel en ik ben bevoorrecht om zo een lange periode met hem samen te mogen werken. Al is ook Marc natuurlijk niet altijd makkelijk, zegt hij met een knipoog…”

Jos Roseboom reageerde eerder al bewonderend op Korfbal.nl :

“Ik vind het wel heel knap dat Marc dat record gaat verbreken, als 37-jarige”…“Ik had eerder verwacht dat een van die jonge gasten het record zou verbreken, Mick Snel of Richard Kunst die al vanaf heel jong in de Korfbal League acteren.”

Leuk detail is nog dat Roseboom eerder zelf ook bij Blauw-Wit speelde, onder meer met Marc Broere. Ook de nummer drie, Tim Bakker, en de nummer vier, Gerald van Dijk, speelden allemaal bij Blauw-Wit.

Het bestuur feliciteert Marc Broere van harte met deze historische score!

Het bestuur