Corona update 12 november

Bijgewerkt op 12 november

Het kabinet heeft deze week aanvullende beperkende maatregelen aangekondigd in de strijd tegen verspreiding van het Corona-virus. Deze informatie is doorvertaald naar de KNKV-lijst met veel gestelde vragen en antwoorden op KNKV.nl/faqcorona. Wij hebben op basis hiervan ook onze richtlijnen weer aangepast.

Hierin is aangegeven dat de groepsgrootte voor volwassenen tijdelijk teruggebracht naar maximaal 2 personen. De maatregelen komen bovenop de ‘gedeeltelijke lockdown’ en gelden in tot en met woensdagavond 18 november.

Voor senioren betekent dit het volgende:

  • Het geven van groepsles aan volwassenen is niet toegestaan. Dit verbod geldt voor trainingen die binnen en buiten plaatsvinden. Een trainer mag dus geen trainen geven aan meer dan twee personen.
  • Er mag in groepen van 2 personen gesport worden. Deze 2-tallen moeten onderling en ten opzichte van andere groepen anderhalve meter afstand houden. Het maximaal aantal personen dat tegelijk mag trainen is afhankelijk van de grootte van de sporthal. Er moet altijd aan de afstandsvoorwaarden worden voldaan;
  • Er mogen maximaal 30 personen tegelijkertijd in een sporthal zijn;
  • Elke sporter en trainer houdt – ook tijdens de training – anderhalve meter afstand ten opzichte van elke medesporter;
  • De 2-tallen mogen gedurende de trainingen niet wisselen;
  • De 2-tallen moeten duidelijk herkenbaar zijn, bijvoorbeeld door middel van hesjes;
  • Onderlinge wedstrijdjes en partijvormen zijn niet toegestaan;
  • Gezondheidscheck voorafgaand aan de training;
  • Kleedkamers en kantine zijn gesloten.

Voor de jeugd verandert er in elk geval niets, die kunnen zonder beperkingen blijven trainen.

Voor de jeugd verandert er in elk geval niets, die kunnen zonder beperkingen blijven trainen.

In de tussentijd zien we wel positieve ontwikkelingen in het dalende aantal besmettingen. Als deze trend de komende weken doorzet dan kan er waarschijnlijk eind november weer met weerstand worden getraind. Daarna zal als eerste de Korfbal League worden gestart, gevolgd door de overige competities. Raadpleeg voor meer informatie de ‘routekaart‘ waarin is uitgewerkt hoe de competities gespeeld zouden kunnen worden. Laten we hopen op een snelle daling van het aantal Corona-gevallen zodat we snel weer wedstrijden mogen spelen!