Corona-update: nieuwe richtlijnen

Bij Blauw-Wit vinden we dat sport voor iedereen toegankelijk moet zijn en blijven. Sporten is gezond voor lichaam en geest en is een belangrijk onderdeel van de oplossing in een gezondheidscrisis.

Desondanks moeten we toch gehoor geven aan de richtlijnen van het kabinet waardoor er aangescherpte maatregelen moeten worden doorgevoerd in onze accommodatie. Vanaf zaterdag 6 november is voor het deelnemen aan trainingen en/of wedstrijden en als toeschouwer in binnensportaccommodaties het coronatoegangsbewijs (CTB), oftewel de QR-code verplicht.

Daarnaast blijven de basisregels blijven onverminderd van belang, ook als je al gevaccineerd bent. De basisregel ‘verplicht 1,5 meter afstand houden’ verandert in een dringend advies om afstand te houden. Het blijft verstandig om elkaar de ruimte te geven.

De belangrijkste wijzigingen in ons coronaprotocol:

  1. Vrijwilligers

Vrijwilligers en mensen die functioneel aanwezig moeten zijn hoeven geen CTB te tonen voor het uitoefenen van hun taak. Denk hierbij aan trainers, coaches, scheidsrechters, onderhoudsmedewerkers en alle overige vrijwilligers. Dit geldt niet voor ouders die meerijden naar uitwedstrijden, zij moeten op een binnen(sport)locatie wel een CTB tonen. Voor het betreden van de horecaruimte/kantine dient wel een CTB getoond te worden.

Een ouder/begeleider van een sporter met beperking hoeft geen CTB te tonen.

  1. Publiek

Er is onderscheid tussen topcompetities en de overige competities

Topcompetities

Voor publiek bij de (reserve) Korfbal League geldt dat een coronatoegangsbewijs (CTB) verplicht is voor iedereen van 13 jaar en ouder.

Overige competities

Publiek van 18 jaar en ouder is alleen welkom met een CTB.

Ook chauffeurs van (jeugd)teams vallen onder publiek.

  1. Horeca/kantine

De kantine sluit om 00.00 uur. Voor het toegang krijgen tot de kantine is vanaf 13 jaar een CTB nodig.

  1. Controle & handhaving

Zorg ervoor dat je bij bezoek aan Blauw-Wit of andere sportaccommodaties in het bezit bent van een coronatoegangsbewijs en een geldig identiteitsbewijs. Bij de ingang van de kantine en/of sporthal vindt controle plaats op het coronatoegangsbewijs.

  1. Auto

De rijksoverheid heeft geen beperkingen meer opgelegd aangaande het samen reizen in een auto naar uitwedstrijden en/of trainingen. Neem ook hier het gezonde verstand in acht en maak zelf de afweging wat wenselijk is.