Cursussen voor onze jeugdtrainers

Vanuit de gemeente Amsterdam worden verschillende cursussen georganiseerd voor trainers in diverse sporten. Zie onderstaand een overzicht van cursussen die de komende maanden gegeven worden. Lijkt het jou interessant om  hieraan deel te nemen, schrijf je dan gerust in. Eventueel kun je afspreken met een andere trainer van onze club om hiernaar deel te nemen.

Cursus Trainersbegeleiding ‘Coach de Coach’ (14 maart, 28 maart, 9 april)

Iedereen kan een goede coach gebruiken, óók de coach of trainer zelf. Iemand die feedback geeft tijdens de training of wedstrijd. En die luistert als het even tegenzit. Met deze hulp worden trainers én de club naar een hoger niveau getild. Met de cursus Trainersbegeleiding leer je precies die vaardigheden waarmee je als trainersbegeleider aan de slag kan.

Inschrijven Trainersbegeleiding ‘Coach de Coach’

Positief coachen van pubers (21 maart)

Het kan lastig zijn om jongeren in de puberleeftijd te trainen of coachen. Ze ontwikkelen een eigen identiteit, hormonen gieren door het lijf, ze spiegelen constant aan anderen, ze zoeken grenzen op en willen altijd weten waarom ze iets doen.

Juist de zoektocht naar zelfstandigheid levert soms confrontaties op met de mensen om hen heen. Ze bevinden zich in een andere fase dan jonge kinderen en moeten daardoor ook op een andere manier benaderd worden, ook door de trainer. Belangrijke thema’s in deze ontwikkeling zijn betrokkenheid, doelstellingen en doorzettingsvermogen. Op deze gebieden kunnen trainers en coaches een grote bijdrage leveren.

Tijdens deze workshop leer je om je te verplaatsen in pubers en hun leven. Je leert om je trainingen aantrekkelijker voor deze doelgroep te maken. Daarnaast leer je waarom het belangrijk is om oefeningen uitdagend en leuk te maken en leer je pubers echt te betrekken bij de training.

Inschrijven voor positief coachen van pubers via https://www.amsterdam.nl/formulieren/sport/assistent/positief-coachen-puber

Positief coachen van de jongste jeugd (4 april)

Jonge jeugd (6-12 jaar) is volop in ontwikkeling. Ze leren hoe ze zich verhouden tot anderen, ontwikkelen hun zelfbeeld en mogelijk ook ambities. Zelfvertrouwen is voor deze groep een belangrijk thema.

Een coach moet niet alleen technische vaardigheden van de sport aanleren maar speelt ook een rol in het aanleren van vaardigheden die een kind kan gebruiken op school, thuis en in zijn of haar verdere leven. Sport heeft ook een maatschappelijke functie en is na het gezin en school het derde opvoed milieu voor kinderen.

In deze workshop leer je om sportieve en pedagogische thema’s in een training te verwerken. Ook leer je om met de kinderen te ontdekken wat ze al kunnen en wat ze willen leren. Trainers leren kinderen om naast de liefde voor de sport ook andere eigenschappen te ontwikkelen. Daarnaast leren de kinderen bewust te worden van wat ze leren en bereiken, en dit helpt om het plezier van hen te vergoten. 

Inschrijven voor positief coachen van jongste jeugd

4 inzichten verdieping: iedereen bij de les! (11 april)

In ieder team zitten kinderen die extra aandacht nodig hebben. Dat kan zijn omdat ze veel beter zijn of juist nog minder goed, maar dat kan ook zijn omdat een kind drukker is en minder goed luistert of omdat een kind juist wat meer een dromer is en het moeilijk is om hem/haar er goed bij te houden.

Met deze workshop kijken we met elkaar wat je kan doen om te zorgen dat iedereen lekker mee doet. Aan de hand van de 4 inzichten krijgen trainers en coaches die met jeugd met gedragsproblematiek werken nuttige handvatten aangereikt. Hierbij leert de trainer/coach om te gaan met jongeren met gedragsproblemen zonder hierbij de rest van het team uit het oog te verliezen.

Inschrijven voor 4 inzichten

Korfbaltrainer 2 (KT2)

Tijdens de KT2-opleiding wordt aandacht besteed aan het lesgeven, de didactiek en de kernkwaliteiten van de trainer. Er wordt gewerkt met oefengroepen, beeldmateriaal en er is ruimte voor het geven van feedback aan medecursisten. Alle opdrachten voer je uit binnen je eigen praktijk omgeving, het team wat jij traint. Als deelnemer van de KT2 krijg je tijdens de opleiding toegang tot de app: Spelenderwijs Verbeteren. Hierin kun je oefenstof zoeken die past bij jouw groep! Alle opdrachten werk je uit in een Elektronische Leeromgeving (ELO). Zie voor meer informatie en voorwaarden: https://www.knkv.nl/kennisbank/korfbaltrainer-2/

Wil jij hieraan deelnemen? Geef dat dan z.s.m. door aan: jeugdcommissie@akcblauwwit.nl