DE KOP IS ERAF, DE COMPETITIE IS GESTART!

10-09-2016

Mochten jullie het gemist hebben de competitie is afgelopen weekend voor vrijwel alle teams gestart. En die start ging voornamelijk voor onze jongste ploegen zacht gezegd nogal stroef.

Duidelijk was dat de teams nog niet geheel op elkaar waren ingespeeld, waarschijnlijk omdat de vakantieperiode door veel van onze leden volledig werd opgesoupeerd. Onze onvolprezen jeugdcommissie stond ruim twee weken voor aanvang al met veel trainers paraat maar moest constateren dat er die eerste weken vaak meer trainers dan spelers op het veld stonden. Een ongekende situatie waar we wellicht in de toekomst rekening mee moeten gaan houden.

Of de competitiestart met alleen maar verliespartijen er mee te maken heeft is natuurlijk koffiedik kijken maar het feit blijft dat onze teams de komende weken wat hebben goed te maken zowel op de trainingsavonden als in de wedstrijd. Wij denken eigenlijk ook dat het gewoon toeval is geweest en dat we met elkaar de draad van de goede resultaten weer gaan oppakken.

Om van boven af te beginnen het eerste had geen kind aan Dos’46 het werd een afgetekende en meer dan verdiende 27-16 overwinning. Even afgetekend was de nederlaag van twee tegen de reserves van Dos’46 21 -29. Drie, vorig jaar gepromoveerd deed het in zijn eerste wedstrijd op een hoger niveau uitstekend in Veenendaal werd SKF 2 met 19-16 aan de zegekar gebonden.

Het vijfde moest naar Den Haag en gaf het 4e team van HKV/Ons Eibernest geen enkele kans 28-14.

Op zondag speelden 4 en 6 tegen KZ/Hiltex 4 en 5. Het vierde won knap met 13-12 terwijl het zesde het schot thuis had gelaten en met 10-17 verloor.

Hierna alleen maar verlies partijen de een wat ruimer dan de ander, we noemen alleen de uitslagen

De A1 verloor in Putten met 23-14 van de Meeuwen, De A2 kwam in Den Haag tegen Madjoe niet verder dan 5 doelpunten daar waar de tegenstander 13 maal de korf wist te vinden.

De B1 en C1 speelden naast elkaar in Haarlem de eerste tegen de vereniging van die naam de ander tegen Aurora. Het werden een 11-6 en 12-5 nederlaag.

De C2 ontving Argus uit Weesp en kreeg met 9-3 klop. Terwijl onze D2 naar DKV/Victoria moest, in Diemen werd het 11-5 voor de thuisploeg.

Op eigen veld mocht onze D4 het opnemen tegen Ados D1 ook hier gingen de gasten met de punten naar huis 3-8

Onze beide E teams wisten thuis niet te winnen van Apollo E1 4-6 en ZKC E12 4-14

Onze jongste korfballers speelden de meest spannende pot van afgelopen zaterdag op de valreep werd door de F1 met 8-9 verloren van KVA F1

Komend weekend rekenen we op revanche. In het overzicht van 2015/2016 sloten we af met de verliespunten waar onze teams dit seizoen moesten beginnen. En wie de ranglijsten bekijkt zal zien dat de senioren 2, 3, 4en 5 met -1 aan de competitie zijn beginnen. We beloofden toen wat aan het scheidsrechters tekort te gaan doen en riepen onze leden op zich als scheidrechter beschikbaar te stellen.

Het is ons gelukt er zijn vanaf nu, seizoen 2016/2017 wekelijks vrijwilligers voor Blauw-Wit actief buiten de Blauw-Wit velden, Naast de vele wedstrijden die thuis gefloten worden voor onze jeugd en breedte teams ( BW7 en A2) hebben we de verplichting om “onafhankelijke” scheidsrechters te leveren bij wedstrijden van niet Blauw-Wit verenigingen.

Wij prijzen ons gelukkig dat onder de bezielende leiding van Cor Mantel een aantal leden elk weekend op pad gaat. Onze dank gaat dan ook uit naar Piet van der Werf, Kevin de Vries, Erik van der Spek, Marcel de Soet, Cor Mantel en in opleiding en onder begeleiding Danny De Soet en Reno Vegting. Uiteraard vergeten we niet dat op afroep basis en in hoge nood ook Jacqueline Poleij en Pieter Bosch nog wel een op vreemde bodem leiding aan een korfbalontmoeting geven.

Onze dank is groot, maar we zijn er natuurlijk niet, dit seizoen ziet het er goed uit, maar nog steeds hebben wij leden nodig die als onafhankelijk arbiter de club ter wille willen zijn en wellicht aan een mooie carrière als arbiter willen beginnen.

Opgeven kan altijd bij Cor Mantel

Met vriendelijke groet,

Hans Fontijn, voorzitter