De Korfbal League gaat starten!

Het KNKV heeft deze week aangekondigd dat ondanks de huidige beperkingen op 16 januari gestart wordt met een nieuw seizoen van de Korfbal League en Reserve Korfbal League in twee poules van zes teams. Het programma is inmiddels bekend.

Als bestuur van Blauw-Wit vinden we het belangrijk om een veilige omgeving te bieden aan onze sporters en onze vrijwilligers. Hoewel we blij zijn dat de Korfbal League eindelijk van start mag gaan, hebben we als club ook onze zorgen ten aanzien van het besmettingsgevaar dat in deze periode in ruime mate aanwezig is daar waar mensen bij elkaar komen, zeker in een drukbevolkte stad als Amsterdam.

Het spelen van de Korfbal League gaat gepaard met een een zeer strikt corona-protocol met regelmatig testen en een flinke lijst met voorzorgsmaatregelen die worden genomen om verspreiding van het virus tegen te gaan. Op basis hiervan hebben we de overtuiging dat het mogelijk is om de Korfbal League op een veilige manier te organiseren. Als blijkt dat dit toch een onverantwoord risico met zich meebrengt dan zal het KNKV alsnog besluiten de League te staken.

Wij zullen alles in het werk stellen om het strenge protocol strikt na te leven maar dit vraagt veel discipline van onze spelers en onze vrijwilligers, zowel op de club als in het dagelijks leven. Als bestuur vinden wij het in de huidige situatie daarom niet gepast om onze spelers, staf en vrijwilligers min of meer te verplichten te hieraan deel te nemen. De persoonlijke omstandigheden verschillen immers per persoon en wij vinden het belangrijk dat ieder voor zich zonder gewetensbezwaren een verantwoorde afweging moet kunnen maken zonder dat dit mogelijk verregaande consequenties heeft. 

Om die redenen zijn we blij dat het KNKV heeft aangekondigd dat er geen degradatie vanuit de Korfbal League kan plaatsvinden als de reguliere competitie in de klassen onder de Korfbal League niet gespeeld kan worden. Komende week wordt duidelijk of dit inderdaad het geval is.

Er wordt de komende weken met man en macht gewerkt aan de voorbereiding van de Korfbal League. De spelers zijn de afgelopen week voor het eerst (gelukkig allemaal negatief) getest en er wordt weer volop getraind. Daarnaast zijn we met een club mensen druk in de weer om ervoor te zorgen dat de wedstrijden op een verantwoorde manier kunnen plaatsvinden in de Blauw-Wit hal. En, last but not least, onze livestream crew is druk bezig met voorbereidingen om ervoor te zorgen dat onze wedstrijden live te volgen zijn vanaf het nieuwe livestream platform. Op 9 januari hebben we een ‘generale repetitie’ bij de oefenwedstrijd tegen KCC/CK Kozijnen in de Blauw-Wit hal.

Drukke tijden dus! Ondanks alle onzekerheid zijn we blij om straks weer te mogen starten en iedereen van topkorfbal te laten genieten. Laten we hopen dat de rest van onze vereniging ook weer snel mag starten!