Deelname Blauw-Wit teams Korfball Experience

Aankomende zaterdag 7 april is het dan eindelijk zover! Voor de 3e keer op rij wordt er op het plein voor het Ziggo Dome The Korfball Experience georganiseerd! Het toernooi staat dit jaar in het teken van onze vriendjes en vriendinnetjes. Samen willen we hen laten zien hoe leuk en gezellig onze geweldige sport is!

Vanuit Blauw-Wit zullen er 3 teams deelnemen aan het toernooi, 2 E-teams en 1 D-team.

In totaal zijn er 15 Amsterdamse teams die aan het toernooi zullen deelnemen! Alle deelnemers ontvangen een kaartje voor toegang tot de zaalfinale in Ziggodome.

Het dagprogramma ziet er als volgt uit:

11.30-12.00        Deelnemers aanwezig en aanmelden.

12.20-14.00        Voorrondes toernooi

14.00-14.15        Kruisfinales toernooi

14.20-14.30        Finale toernooi

14.30-15.00        Clinic van TEAM NL.

Deze clinic is voor IEDEREEN toegankelijk. Dus niet alleen voor de deelnemers van het toernooi, maar ook voor alle Blauw-Wit kinderen

16.00                 Korfballeague finale in de Ziggo Dome

Toernooischema en tijden:

Het wedstrijdschema is digitaal in te zien via bijgaande link. Ook op de dag is het schema alleen digitaal te vinden, gelukkig is de website op een mobiel goed weergegeven, probeer het maar eens via:

https://live.tournify.nl/ en vul deze code in: 670235

De spelregels:

Teams bestaan uit minimaal 2 jongens en 2 meisjes. Indien de samenstelling anders is zal men via hesjes aangeven wie als jongetje/meisje speelt. Een wedstrijd duurt 10 minuten. Daarna heeft men 3 minuten tijd om het veld beschikbaar te maken voor de volgende ronde. Wij hanteren de ‘gewone’ korfbal regels, maar zullen mild zijn m.b.t. verdedigd schieten. Fysiek contact is uiteraard niet toegestaan. Ook zal gespeeld worden met een Superspeler.

The Korfball Experience Amsterdams jeugdtoernooi:

Bestaat uit 4 poules, 3D en 1E. Na de groepsfase ontstaat er bij de D-categorie een knock-out fase waar men speelt voor de 9-10 e, 7-8 e, 5-6 e plaats. De beste 4 van de drie poules spelen middels een kruisfinale voor een plekje in de finale. De verliezers van de kruisfinale spelen nog een wedstrijd voor plek 3 & 4. Finale start om 14.20u. Bij een gelijkspel in de knock-out fase volgt direct strafworpen. Best of Five waarbij om en om een strafworp genomen wordt. Hebben beide ploegen 5 om 5 gescoord volgt er een sudden death, de eerste ploeg die een strafworp mist verliest de wedstrijd.

Wat is er nog meer te doen?

Tussen de wedstrijden door zijn er verschillende activiteiten die je alleen, of samen met je team kan doen. Zo hebben we meet en greets met maar liefst 8 toppers van TEAMNL. Hoe leuk is het om met jouw held of heldin op de foto te kunnen! Daarnaast kun je deze spelers uit het Nederlands Team ook uitdagen om een potje te tienen, of met je teamgenoten een wedstrijdje tegen ze te spelen. Kunnen jullie van ze winnen? EN neem een stift mee, want wie weet willen zij wel een handtekening op je shirt, bal o.i.d. zetten!

Op dit moment is het nog niet bij ons bekend, maar grote kans dat onze Blauw-Witte Internationals Marloes Frieswijk en Momo Stavenuiter erbij zijn!!

Doe je dus niet mee aan het toernooi, maar lijkt het je wel leuk om een clinic te krijgen of onze kanjers uit te dagen, kom dan ook gezellig naar de Experience!