Dekkers kiest met Blauw-Wit voor zichzelf

De transfers vliegen je momenteel om de oren. Vooral bij Blauw-Wit zijn er de nodige mutaties; Frank Mostard vertrekt bijvoorbeeld naar TOP/SolarCompleet, maar op dezelfde dag werd nog bekend gemaakt dat Christan Dekkers overkomt van KCC/SO natural. Geen degradatiestrijd meer voor hem, hij wil de play-offs in: “Ik wil mij verder ontwikkelen en mijn ambities nastreven.”

Het zal even wennen worden voor Christian Dekkers, dat heen en weer reizen naar de hoofdstad. Maar de ambitie spat eraf bij Dekkers. “Of je blijft je eigen club trouw, of je gaat je ambities achterna en kijken waar je plafond ligt. Het is altijd lastig, KCC is echt mijn vereniging. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt, ik wilde er niet langer omheen draaien.”

Voor KCC is het vertrek van de aanvoerder een grote aderlating, nadat ook coach Richard van Vloten en Gertjan Meerkerk besloten weg te gaan, beiden naar DVO. Volgens de captain is dat een logisch gevolg van een goed seizoen. “Andere clubs zien ook dat we een goed seizoen draaien. Zij zien ook de statistieken en zien dus dat KCC twee van de drie meest productieve spitsen van de Korfbal League in huis heeft. Dan is het verleidelijk om die spelers te benaderen. DVO deed dat bij Gertjan, Blauw-Wit bij mij.”

Toen Meerkerk besloot over te stappen naar DVO, hebben hij en Dekkers daar veel met elkaar over gesproken. Dekkers is gaan twijfelen en verlaat nu misschien wel een zinkend schip. “Zo’n transfer van Gertjan zet je in ieder geval wel aan het denken. En nu is KCC twee belangrijke spitsen kwijt. Een zinkend schip is het niet, maar voor de club is dit wel een harde klap. Ik hoop het van harte voor hen dat ze het goed opvangen.” Want natuurlijk houdt de oud-speler van Nieuwerkerk een goed gevoel over aan zijn terugkeer bij KCC. Het hele traject richting de Korfbal League maakte hij mee. “En dan in het eerste seizoen zo handhaven, dat is niet voor veel clubs weggelegd. Als we ook op het veld erin blijven, kunnen we terugkijken op een leuk, goed en fantastisch jaar.”

Het is duidelijk dat Dekkers zich voortaan geen zorgen meer wil hoeven maken over eventuele degradatie, hij wil de play-offs in. “Blauw-Wit is een top vier ploeg. En als je daar zelfs kampioen mee wordt, zou dat fantastisch zijn. Maar je moet wel realistisch blijven. PKC en TOP zijn de beste ploegen van de League. Ik ga naar Blauw-Wit om de play-offs te halen en te spelen. Of we dan als tweede of vierde eindigen, maakt niet uit. Dit wil ik volgend seizoen direct meemaken.”

Iedereen kent de kwaliteiten van de 25-jarige aanvaller, maar toch heeft hij nog een bepaalde vorm van bewijsdrang in zich. “Laten zien wat ik kan, zo ga ik volgend jaar het seizoen in.” Als puntspeler zit hij in z’n comfortzone, maar daar wil hij vanaf. “Bij KCC werd veel voor me neergezet en ik moest de lijnen uitzetten. Ik hoop volgend jaar dat wat minder te doen, ik hoop meer anderen de kansen te gunnen. Dat zal even omschakelen worden, maar het is ook een van de redenen waarom ik vertrek. Bij Blauw-Wit kan ik me verder ontwikkelen. Ik wil niet elke week dertig keer schieten. Ja, dat is leuk voor jezelf, maar daar ben ik een beetje klaar mee. Op andere fronten wil ik beter worden.”

Bron: Redactie Korfbal
Fotograaf: Peter Besemer, Korfbalfoto.nl

Dekkers2