Een dag met een gouden randje

Afgelopen zondag was het zover: het afscheid van onze legende Gerald van Dijk. Het werd een dag met een ‘gouden randje’.

De dag begon met een leuke clinic voor onze jongste jeugd. Onder leiding van Gerald en team Suriname leerden de kinderen om met nog meer plezier te korfballen en om hun doelpunten zo uitbundig mogelijk te vieren.

Daarna was het de beurt aan de oudere jeugd. Randell leerde samen met team Suriname de kinderen om zo creatief mogelijk doorlopballen te nemen met elkaar. De clinic werd afgesloten met een echte Surinaamse yell.

Na de clinics was het tijd voor het hoogtepunt van de dag: de afscheidswedstrijd van Gerald met een selectie van Blauw-Wit tegen team Suriname. Voor deze wedstrijd was aan de kant van Blauw-Wit een speciaal all-star team samengesteld met wat coryfeeën uit onze rijke historie.

Onder andere Sophie Hansen-Willemsen, Kim Cocu en Marc Broere maakten hun opwachting. Het team stond onder leiding van Rini van der Laan en Jaap Lenstra.

Het werd een erg leuke wedstrijd met een hoop doelpunten. Gerald speelde de eerste helft bij team Blauw-Wit en de tweede helft bij team Suriname.

Een vak met een legendarische korfbalhistorie

Blauw-Wit was zo ongeveer de hele wedstrijd de bovenliggende partij. De oudgedienden zijn het korfballen duidelijk nog lang niet verleerd!

Voor de supporters viel er een hoop te genieten! 🙂

Vlak voor tijd was er uiteraard de welverdiende wissel voor Gerald, die met een staande ovatie van de goed gevulde hal zijn imposante korfbal carrière bij Blauw-Wit afsloot.

Na de wedstrijd waren er mooie woorden van Jaap Lenstra die Gerald jarenlang begeleid heeft zowel binnen als buiten de lijnen.

Als kers op de taart kreeg Gerald ook nog het ereteken van de club opgesteld door onze erevoorzitter Wim van der Laan sr.

Daarna was het tijd voor de teamfoto’s.

Rondom de wedstrijd werd er ook een gezellige loterij georganiseerd. De opbrengst hiervan was bestemd voor team Suriname als bijdrage in de kosten voor hun deelname aan de World Games.

De trekking van de loterij onder leiding van ons hilarisch duo Mariska en Marcel
Rini en Ilona wonnen de hoofdprijs die door Norma werd gedoneerd

We sloten de dag af met een heerlijke Surinaamse maaltijd verzorgd door de familie van Randell en Gerald.

We kijken terug op een uitermate geslaagde dag met een hoop blije gezichten, een mooie opbrengst voor team Suriname en een prachtig afscheid van onze legende Gerald van Dijk.

Meer foto’s van Theo Aurik van de dag zijn te bekijken op https://www.flickr.com/photos/146637263@N05/albums/72177720299177011/page1.

Dank aan iedereen die heeft geholpen met de organisatie van dit evenement!