Eervolle nominatie voor Hans Fontijn

Onze oud-voorzitter en erelid Hans Fontijn is door de Sportraad Amsterdam genomineerd voor de Penning 2022.

De Sportraad wil middels de uitreiking van de Penning jaarlijks zijn waardering uitspreken over personen en instellingen die zich met durf, visie en ambitie op het gebied van sport en bewegen inzetten.

Hans Fontijn genomineerd voor de Penning

De jury nomineerde Hans op basis van het volgende:

Hans Fontijn was jarenlang voorzitter van de illustere korfbalvereniging AKC Blauw-Wit aan de Joos Banckersweg in West. Zijn speciale aandacht ging – en gaat nog altijd – uit naar de exploitatie van de sporthal en aangrenzende velden, die de club in eigen beheer heeft. Dit deed hij niet alleen om de (financiële) stabiliteit en continuïteit van de vereniging te borgen. Minstens zo belangrijk voor hem was het dat buurtbewoners en -organisaties  een plek hadden waar ze terecht konden om elkaar te ontmoeten en te sporten. Tijdens corona ging Hans zelf op zoek naar sportaanbieders en scholen die hun sport- en beweegactiviteiten niet konden organiseren en nodigde ze uit om (kosteloos) gebruik te maken van de buitensportvoorzieningen van Blauw-Wit.

De uitreiking vond op 9 juni plaats in de Stadsschouwburg in Amsterdam. De uitreiking werd bijgewoond door de kersverse wethouder van Sport Sofyan Mbarki.

De penning werd uiteindelijk helaas niet door Hans gewonnen maar we zijn trots op zijn eervolle nominatie.

De genomineerden met de wethouder en de voorzitter van de Sportraad.
Eervolle vermelding